Keskiviikko 24.04.2024
Nimipäivät: Pertti, Albert, Altti

Tuuli:
 

Huskiesille tukku jatkosopimuksia

Niclas Carpelanista kaavaillaan myös yhtä ensi kauden avainpelaajista. Kuvan (c) Hämeenlinna Huskies, kuvaaja Anu Tiilikainen.

Niclas Carpelanista kaavaillaan myös yhtä ensi kauden avainpelaajista. Kuvan (c) Hämeenlinna Huskies, kuvaaja Anu Tiilikainen.

Ykkösdivisioonaan noussut amerikkalaisen jalkapallon Hämeenlinna Huskies on solminut tukun jatkosopimuksia. Huskies-hyökkäyksen kapellimestarina kaksi edellistä kautta toiminut pelinrakentaja Niclas Carpelan jatkaa Hurttalauman pelinrakentajana ja vastaa myös joukkueen hyökkäyksen koordinoinnista. Carpelan kertoo jatkosopimuksen solmimisen jälkeen tunnelmista seuraavasti:

? Ensimmäinen asia tietysti oli se, että itsellä löytyi vielä haluja treenata ja motivaatiota jatkaa pelaamista. Siihen ratkaisuun auttoi se, että pysyi kauden ehjänä ja kausi oli myös henkilökohtaisesti paras pitkään aikaan. En tiedä olenko koskaan heittänyt 36 maalia kaudessa. Se minulle oli selvää, että jos jatkan uraa niin jatkan sitä Hämeenlinnassa. Seuralla on nuori, tasokas ja laaja pelaajarinki, loistavat valmentajat ja taustaporukka puheenjohtaja Teemu Lahden johdolla pyörittää toimintaa todella laadukkaasti.

Carpelanin mukaan se ettei mitään ongelmia ole tullut vastaan näiden kahden kauden aikana helpotti päätöstä jatkosta. Lisäksi muiden pääkaupunkiseudulta Hämeenlinnaan kulkevien pelaajien viihtyminen Hurttalaumassa on tärkeä asia.

? Me tuodaan nuoreen porukaan sitä kokemusta ja voittamisen kulttuuria, näin ollaan saatu sinne todella hyvä henki ja autettu nuoria jätkiä kehittymään, Carpelan jatkaa.

Carpelanin lisäksi Huskies kiinnitti ensi kaudelle myös kokeneet laitahyökkääjät Juhani Kähösen, Sinh Thun sekä Jarno Uiton. Tuleva kausi on kolmikolle Carpelanin tapaan kolmas perättäinen Huskies-paidassa. Laitahyökkääjätrio napsi Carpelanin runkosarjassa heittämistä 31 touchdownista yhteensä 26 kappaletta ja eteni viime kauden aikana hieman reilut 1.000 jaardia. Carpelanin suosikkikohteen Kähösen pelaaminen ratkeaa talvikauden jälkeen, Kähönen loukkasi takareitensä viime kauden alla pelatussa Air Raid -turnauksessa ja kärsi vammasta koko kesän ajan.

Linjapelaajista jatkosopimuksen ovat solmineet myös Huskies-paitaan viime kaudeksi siirtyneet Tatu Tarkiainen (hyökkäys) sekä Pasi Mannonen (puolustus).

Aiemmin Helsinki Wolverinesia ja Kouvola Indiansia edustanut Tarkiainen palasi pelikentille vakavan loukkaantumisen vuoksi vietetyn välivuoden jälkeen. Toukokuussa 2012 Tarkiaisen polvesta katkesivat sivu- ja eturistisiteet. Lähes vuoden mittainen kuntoutusjakso ei miehen peliesityksissä kuitenkaan näkynyt vaan aiemmin maajoukkueessakin esiintynyt Tarkiainen pelasi läpi kauden II-divisioonan parhaan hyökkäyksen linjan vasempana tacklena.

Hurttalauman ikinuori puolustuksen linjamies Pasi Mannonen siirtyi jo viime kaudeksi Hämeenlinnaan Kouvola Indiansin Vaahteraliigajoukkueesta. Osan viime kaudesta loukkaantuneena pelannut taistelija tuo kokemuksellaan ja periksiantamattomuudellaan arvokasta oppia kokemattomammille Hurttalauman jäsenille.

Pelaajien jatkosuunnitelmia on kartoitettu Rautamalja-voiton jälkeen aktiivisesti ja lähes koko viime kauden pelaajarunko on sitoutunut jatkamaan Hurttalaumassa myös I-divisioonassa. Muutamien pelaajien osalta siviilityön ja harjoittelun yhdistäminen on vielä avoinna ja neuvotteluja jatketaan talven aikana. Lisäksi täsmähankintoja niin hyökkäykseen kuin puolustukseen on luvassa loppuvuoden aikana ja niistä tiedotetaan sopimusten varmistuttua. Joukkue aloittaa ohjatun yhteisharjoittelun marraskuun alussa.

Huskiesin sopimuspelaajat 2015 (Tilanne 13.10.2014)

  • Pelinrakentajat: Niclas Carpelan ja Samu Mäkinen (myös laitahyökkääjä)
  • Keskushyökkääjät: Iikka Nyman, Anssi Väisänen ja Ari-Pekka Reinikainen
  • Laitahyökkääjät: Juhani Kähönen, Jarno Uitto, Sinh Thu, Ville Kettunen, Juuso Alakoski, Pekka Tirri, Asko Mäntymäki, Lauri Virtanen sekä Aleksi Kähönen
  • Hyökkäyksen linja: Tatu Tarkiainen, Aki Pelkonen, Pasi Kallio
  • Puolustuksen linja: Pasi Mannonen, Santeri Alijärvi, Sampsa Ilmonen, Mikko Rastas, Ville Järvinen, Niko Leppänen, Niko Viik, Niki Juurinen, Kim Lindfors sekä Joonas Salmela
  • Tukimiehet: Janne Lahikainen, Matias Raaska, Santtu Luukas sekä Jussi Tolvanen
  • Takamiehet: Aku Kattainen, Mikko Isokääntä, Joel Jokinen, Sami Haantaus, Matti Klemola

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.