Keskiviikko 17.07.2024
Nimipäivät: Ossi, Ossian

Tuuli:
 

Syysloma: Skogster avautuu, Aulanko täyttyy ja kansa risteilee Tallinnaan

Pitkään vailla ravintolakäyttöä ollut Skogsterin talo herää henkiin syyslomaviikon perjantaina sisältä täysin uusittuna. Viimeksi talossa toimi rokkibaari.

Pitkään vailla ravintolakäyttöä ollut Skogsterin talo herää henkiin syyslomaviikon perjantaina sisältä täysin uusittuna. Viimeksi talossa toimi rokkibaari.

Hämeenlinnassa on alkanut syyslomaviikko, joka odotetusti näkyy ainakin Aulangon kylpylähotellin varauskirjoissa.

? Isommat perhehuoneet ovat torstaista eteenpäin täynnä, ensi viikon alkupuolella on taas tilaa. Loppuviikoksikin löytyy vielä majoitusratkaisuja esimerkiksi kahden henkilön huoneista, hotellista kerrotaan.

Reskalla sijaitsevan Cumulus Hotelli Hämeenlinnan hotellipäällikkö Terhi Serto taas sanoo, että syysloma ei keskustahotellissa niinkään näy.

? Majoitamme tyypillisesti työmatkustajia arkisin ja lomalaisia viikonloppuisin, hän luonnehtii.

Toimitusjohtaja Karoliina Mäki-Kuutti Tawastia Groupista sen sijaan voi olla varma, että ainakin tästä syysloman loppuviikosta tulee ikimuistoinen. Cafe?Bar?Restaurant Skogsterin avajaiset nimittäin ovat perjantaina, ja kutsun saaneista huomattava osa on tulossa paikalle.

? Ja hirveästi ihmiset koko ajan kyselevät, koska aukeaa, koska aukeaa, hän naurahtaa.

No, kello 22 perjantaina ovet virallisesti avautuvat. Ravintola-asiakkaiden määrässä syysloma ei Mäki-Kuutin mukaan merkittävästi näy, mutta toki pöytiin löytää hämeenlinnalaisten lisäksi myös matkailijoita.

Matka-Vekasta todetaan, että talouden suhdanteet eivät juuri heijastu syyslomavarauksiin.

? Se on niin rajattu kahden viikon jakso, että kyllähän ne paikat täyttyvät pitkälti etukäteen. Joitain hajapaikkoja toki on vielä jäljellä, sanoo Satu Demel.

Syysloma osuu kohtaan, jossa osa kesän matkakohteista on vielä auki ja samoin osa talven kohteista on jo ollut varattavissa, joten valinnanvaraa riittää kauemmas mielivillä.

? Lähimatkailijoita vetää risteilyt ja Viro, erityisesti Tallinnan hotellipaketit, Demel toteaa.

RESKAN SYYSLOMATÄRPIT

  • ke 15.10. klo 19?21 Hämeenlinnan pääkirjastossa kirjailijailta
  • pe 17.10. klo 22 Skogster aukeaa
  • su 19.10. klo 14 Hämeenlinnan taidemuseossa yleisöopastus Taiteilijain hyväksi -näyttelyssä

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.