Lauantai 24.02.2024
Nimipäivät: Matti, Matias

Tuuli:
 

Huskies: Hurttalaumaan neljä uutta sopimuspelaajaa

Hämeenlinna Huskies leireili viime lauantaina ensimmäistä kertaa uuden päävalmentajan ja pelinrakentajan Stan Bedwellin johdolla. Päivän aikana joukkue pääsi jyvälle uuden hyökkäyssysteemin vaatimuksista myös luokkahuoneessa. Leirille oli kutsuttu mukaan uusien pelaajien lisäksi myös kokeneita jenkkifutareita joiden kanssa aloitettiin neuvottelut siirrosta Hämeenlinnaan.

Laitahyökkääjä Jani Heinisalo (vas.) ja takapuolustaja Tatu Niemi siirtyvät Huskiesiin Porvoon Butchersista. Kuva: FSC Media.

Laitahyökkääjä Jani Heinisalo (vas.) ja takapuolustaja Tatu Niemi siirtyvät Huskiesiin Porvoon Butchersista. Kuva: FSC Media.

Ensimmäiset neuvottelut saatiin päätökseen jo kuluneen viikonlopun aikana. Kaudella 2016 Hurttapaidan päälleen tulevat pukemaan viime kaudella Porvoon Butchersia Vaahteraliigassa edustaneet laitahyökkääjä Jani Heinisalo ja takapuolustaja Tatu Niemi.

Uutena pelaajana joukkueeseen liittyy myös Kotka Eaglesin pelinrakentajana ja laitahyökkääjänä kahdella edelliskaudella esiintynyt Antti Willberg. Kolmen edellämainitun lisäksi jo kaksi kautta Hämeenlinnassa pelannut laitahyökkääjä Asko Mäntymäki jatkaa joukkueessa.

Jani Heinisalo aloitti pelaajauransa Lahti Jetsissä kaudella 2003. Neljän Jets-kauden jälkeen varmaotteinen laitahyökkääjä siirtyi Kouvola Indiansiin kaudelle 2007. Indiansin paidassa hän pelasi myös ensimmäiset Vaahteraliigaottelunsa kaudella 2013.

? Syyskuun alussa päättyneen kauden jälkeen oli mukava päästä taas harjoittelemaan joukkueen kanssa. Hurttalaumaan oli helppo tulla mukaan ja Stanin kanssa pääsimme nopeasti samalle aaltopituudelle.

Takapuolustaja Tatu Niemi on pelannut amerikkalaista jalkapalloa vuodesta 2005 alkaen. Kasvattajaseurastaan Kouvola Indiansista Niemi siirtyi viime kaudeksi Heinisalon tapaan Porvoon Butchersin riveihin.

Niemi kertoi haastattelussa leirin jälkeen aistineensa joukkueessa nälkää ja sitoutuneisuutta yhteisen tavoitteen saavuttamiseksi. Leiristä jäi Niemelle hyvä fiilis ja hän totesi joukkueen ympärillä olevan “loistavaa pöhinää”.

Sekä Heinisalo että Niemi ovat molemmat palauttaneet myös aloitus- ja lentopotkuja. Kokemuksellaan pelaajat tuovat varmuutta joukkueeseen myös erikoispeleissä.

Pelinrakentajan ja laitahyökkääjän tonteilla viihtyvä Antti Willberg aloitti lajin harrastamisen Kotkan korkeakoulusarjan joukkueessa. Korkeakoulujoukkueen jälkeen Willberg siirtyi pelaamaan Kotka Eaglesiin, jossa kahden edelliskauden ajan hän on sekä johtanut hyökkäyksen peliä pelinrakentajana että ottanut heittoja kiinni laitahyökkääjänä.

Lahden alueelta kotoisin oleva sisempi laitahyökkääjä Asko Mäntymäki aloitti uransa Päijät-Häme Panthersissa siirtyen Lahdesta Sipoon kautta Hämeenlinnaan kaudeksi 2014. Kolmannen kautensa Huskiesin riveissä aloittava Mäntymäki teki viime kesänä runkosarjan kahdeksassa ottelussa yhteensä kolme touchdownia ollen joukkueen sisäisessä tilastossa jaetulla toisella sijalla.

Päävalmentaja Bedwellin mielestä leirille luodut tavoitteet tuli täytettyä.

? Lähes 50 pelaajan voimin pystyimme käymään läpi hyökkäyksen ja puolustuksen osalta kaikki osa-alueet joita olimme suunnitelleetkin. Ensimmäisen leirin aiheuttaman innokkuuden pystyi helposti havaitsemaan ja pelaajat ottivat uuden systeemin opettelun haasteena.

? Olen pelannut Heinisalon ja Niemen kanssa Kouvolassa ja heidän päätöksensä liittyä joukkueeseen oli erittäin tärkeää. Heidän lisäkseen Asko Mäntymäen jatkosopimus ja nuoren Antti Willbergin saaminen mukaan Hurttalaumaan jo tässä vaiheessa oli mahtavaa. Tulemme jatkamaan joukkueen rakentamista tulevina viikkoina ja toivottavasti saamme julkistaa uusia pelaajasopimuksia piakkoin, Bedwell sanoo.

Hämeenlinna Huskiesin seuraava harjoitusleiri pidetään lauantaina 19.12. jolloin paikalle on jälleen kutsuttu joukko pelaajia joita seurajohto ja päävalmentaja Bedwell haluavat katsastaa tulevan kauden 2016 kokoonpanoa varten. (Reska.fi)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.