Torstai 25.04.2024
Nimipäivät: Markku, Marko, Markus

Tuuli:
 

HPK:n urheilujohtajaksi Mika Toivola

HPK Liiga Oy on valinnut historiansa ensimmäiseksi urheilujohtajaksi Mika Toivolan. Uusi toimenkuva ulottuu liigajoukkueesta C2-juniorien kilpajoukkueeseen.

HPK Liiga Oy on valinnut historiansa ensimmäiseksi urheilujohtajaksi Mika Toivolan. 47-vuotias Toivola on toiminut urallaan urheilutoimenjohtajana Porin Ässissä vuosina 2011-2016 sekä päävalmentajana Ässissä, Lukossa ja Pelicansissa.

Toivola valittiin aiemmin HPK Juniorijääkiekko Ry:n valmennuspäälliköksi. HPK Liiga Oy:n urheilujohtajan paikan avauduttua hakuun Toivolalle muokataan sekä liigajoukkuetta että juniorikilpajoukkueita hyödyttävä toimenkuva, jonka vastuukenttä on laajempi kuin Liigassa on totuttu näkemään.

HPK:n keväällä valittu uusi hallitus asetti ensimmäiseksi tehtäväkseen palkata seuralle urheilujohtajan, jonka tehtäväkenttä on laaja. Toivolan uusi toimenkuva ulottuu liigajoukkueesta aina C2-juniorien kilpajoukkueeseen. HPK Liiga Oy:n hallituksen puheenjohtaja Matti Vihervuori kertoo, että HPK ei halunnut pelkkää liigajoukkueen kokoajaa vaan kokonaisvaltaisen urheilujohtajan.

– HPK:n urheilustrategian keskiössä on vahva yhteisöllisyys. Urheilujohtajan työpanos näkyy liigajoukkueen ohella vahvasti myös juniorien kilpajoukkueissa edistäen ja kehittäen HPK:n pelaaja- ja valmentajapolkuja.

Vihervuoren mukaan HPK:n urheilujohtajan paikkaan oli tarjolla monia erinomaisia kandidaatteja, joiden kanssa käytiin hyviä keskusteluja. Paras näkemys löytyi Vihervuoren mukaan läheltä.

– Saamme HPK:hon kokeneen jääkiekkoammattilaisen. Mikalla ja HPK:n hallituksella on hyvin samanlaiset näkemykset HPK:n urheilutoimen kehittämisestä. Liigajoukkueen kokoamisessa meidän tulee olla entistä rohkeampia ja innovatiivisempia.

HPK:n lähes 90-vuotisen historian ensimmäinen urheilujohtaja on erittäin motivoitunut aloittamaan uuden toimenkuvan.

– Tottakai olen innoissani uudesta pestistä. HPK:n urheilujohtamisen konsepti on edelläkävijä, jossa nähdään kokonaisvaltaisesti pelaaja- ja valmentajapolut. On tärkeää, että toimenkuvassa on mukana junioripuoli. Tämä uusi konsepti motivoi minua työssäni eniten.

HPK Liiga Oy:n toimitusjohtaja Antti Toivanen muistuttaa, että liigaorganisaation tuki lisääntyy entisestään junioripuolen suuntaan.

– Mikan siirtyessä HPK Liiga Oy:n työntekijäksi junioriorganisaatio pääsee hyötymään kehityspolkujen kautta entistä enemmän. Lisäksi HPK Liiga Oy tarjoaa edelleen HPK-juniorijääkiekko Ry:lle avustusta uuden valmennuspäällikön rekrytointiin ja palkkaamiseen.

1 kommentti

  1. Sven "Tumba":

    Hyvä pojat pitkästä aikaa kunnon tekeminen päällä!

     

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.