Torstai 25.07.2024
Nimipäivät: Jaakko, Jimi, Jaakob, Jaakoppi

Tuuli:
 

Pekka Paappasesta Niskavuorineuvos 2018

Rehtori Pekka Paappanen on vuoden 2018 Niskavuorineuvos. Kuva: Seppälän koulukuva

Hauhon Yrittäjät myönsi Niskavuorineuvoksen nimen ja arvon tänä vuonna Hauhon yhtenäiskoulun rehtori Pekka Paappaselle. Hän on työskennellyt Hauholla vuodesta 2001, vuodesta 2005 rehtorina.

Vuoden 2018 Niskavuorineuvos julkistettiin Niskavuoren markkinoilla lauantaina. Niskavuorineuvoksen tittelillä huomioidaan vuosittain henkilö, joka työllään ja esiintymisellään on tehnyt Hauhoa, hauholaisuutta ja yrittäjyyttä tunnetuksi.

Pekka Paappanen on kiertänyt ahkerasti paitsi kotimaata myös ulkomailla puhumassa muun muassa johtamisesta, Askelmat-ohjelmasta tai Liikkuvasta koulusta. Tilaisuuksia on kertynyt vuoden aikana kuutisenkymmentä. Yksi puhujakeikka yleensä poikii uuden.

? Viime vuoden ehkä hienoin hetki oli olla pääpuhujana Kanadassa sikäläisten rehtorien seminaarissa. Seminaariin osallistui 425 kanadalaista ja muutamia yhdysvaltalaisiakin rehtoreita.

Samalla hän kertoo aina myös Hauhon Yhtenäiskoulun tarinaa, miten Hauholla asiat on tehty.

? Kun aloitin rehtorina oli puheenaiheena uuden koulukeskuksen rakentaminen. On ollut hienoa olla mukana käynnistämässä kokonaan uutta koulumuotoa, sanoo Paappanen.

Paappanen on tehnyt Hauhoa tunnetuksi useammalla mantereella. Esimerkiksi Yhdysvalloissa monet koulut ovat kiinnostuneet hauholaisesta tavasta rakentaa koulun piha-aluetta. Paappanen on ollut mukana yhdeksän rehtorin delegaatiossa Kiinaan ja Espanjasta on löytynyt Erasmus-vaihdon kautta ystävyyskoulu.

Google Educationin kuvausryhmä kävi Hauhon Yhtenäiskoululla ja BBC:n toimittaja Lontoosta kävi tekemässä jutun Hauhon Yhtenäiskoulusta BBC:n verkkouutisiin. Juttu sai todella paljon klikkauksia.

? Yhteydenottoja tulee eri puolilta maailmaa. Kaikkiin yhteistyöehdotuksiin emme kuitenkaan pysty tarttumaan. Täytyy miettiä mikä on järkevää ja mihin resurssit riittävät, hän sanoo.

Hauhoa Paappanen kuvaa ihanteelliseksi toimintaympäristöksi, jossa yrittäjät, seurakunta ja perheet ovat helposti saavutettavissa ja lähellä. Kaikki kokevat koulun omakseen.

? Ollaan Hauhosta ylpeitä, ja hauholaiset saavat olla ylpeitä kaikista kolmesta, hienosta koulustaan, hän sanoo.

Pekka Paappanen

Syntynyt: 1957 Pieksämäellä.

Perhe: Matti-Pekka, Antti-Petteri, Pietari ja Oskari ( ensimmäisestä avioliitosta) ja pojanpojat Juuso ja Joona. Naimisissa, asuu vaimonsa Marjutin kanssa Tampereella.

Työelämä: Aloitti opinnot Hämeenlinnan OKL:ssä 1980. Työskennellyt Hämeenlinnassa mm. lyseon, Myllymäen, Kaurialan, sairaalan ja Miemalan kouluissa. Työskenteli Hauholla yhden vuoden 1990-luvun lopulla, kunnes tuli vuonna 2001 oppilaanohjaajaksi ja tuntiopettajaksi. Vuodesta 2004 sivistystoimenjohtaja ja opo. Vuodesta 2005 sivistystoimenjohtaja ja yläasteen rehtori vuoteen 2007. Kuntaliitoksen jälkeen virkanimike on ollut rehtori.

Tehnyt Hauhoa tunnetuksi: viimeisen vuoden aikana yhteensä 60 tilaisuudessa puhumassa johtamisesta, Liikkuvasta koulusta, Askelmat-ohjelmasta sekä Hauhon yhtenäiskoulusta Suomessa ja ulkomailla, muun muassa pääpuhujana rehtorien seminaarissa Kanadassa.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.