Nimipäivät: Armas

Tuuli:

HPK taisteli makean revanssin Kärpistä

HPK oli lauantaina isäntä kotikaukalossaan.

HPK tarjosi lauantaina kannattajilleen parastaan jyräämällä Kärpät lukemin 3-1 (0-0, 2-1, 1-0). Voitolla HPK paitsi kapusi liigassa jo seitsemänneksi, otti kaikki loistavan kiekkoviihteen kriteerit täyttävän revanssin avauskierroksen kotitappiolleen.

Kärppien hallinnassa sujuneen maalittoman avauserän jälkeen Kärppien ykköskentällinen tuli toisessakin erässä kaukaloon vauhdilla.

Illan paras Kärppä-pelaaja Charles Bertrand alusti vieraiden voittomaalin, joka leijui omaperäisenä roikkukiekkona Emil Larmin taakse ajassa 20.38. Kimmokkeen lätkä otti maalin eteen hiipineestä Shaun Heshkasta.

Oula Palve tasoitti ajassa 32.01 Roope Laavaisen ja Petteri Nikkilän hienosta esityöstä. Tasatilanteessa ei nähty kliinistä puolustustaistelua vaan jo aiemmin tällä kaudella tunteikkaita otteluja pelanneet joukkueet katsoivat kovimman kautta, kuka kaukalossa käskee.

Kuumassa ottelussa tuomittiin peräti 109 jäähyminuuttia, mutta jäähysumasta huolimatta yhtään yv-maalia ottelussa ei nähty.

Roope Laavainen tööttäsi vain puoli minuuttia tasoituksen jälkeen Kärppien Julius Hermosen kipeän näköisesti päin laitaa. Laavaiselle tuomittiin 5+20 minuuttia ja Kärppien Lasse Kukkoselle jälkinahistelusta 2 minuuttia.

Kärpät pelasi kolme minuuttia vaarallisen näköistä ylivoimaa, mutta Larmi HPK:n maalissa torjui parhaisiin tekopaikkoihin päässeen Bertrandin yritykset kerta toisensa jälkeen.

Laavaisen puolesta vitosen istunut Miro Ruokonen sai suoraan boksista kentälle hypättyään nappisyötön Mathias Porselandilta ja laukoi 2-1-johtomaalin ajassa 37.39.

Joukkueiden alkukauden keskinäinen nokittelu sai 47 peliminuutin jälkeen kotiyleisöä riemastuttaneen osavoiton, kun Jari Sailion törmäilyyn kyllästynyt Miro Karjalainen haastoi Kärppien ihmiskuulan nyrkkitappeluun jonka voitti upeasti.

Kärpät hallitsi avauserää mutta sen jälkeen Jussi Rynnäs vieraiden maalilla sai olla koko ajan tarkkana.

Lopullinen ratkaisu tuli taas vieraiden kannalta musertavasti, eli välittömästi Lasse Kukkosen jäähyn päätyttyä, kun HPK:n Niclas Almari pyssytti siniviivalaukauksella 3-1 ajassa 52.50.

Kärpistä jaksoi loppuun asti yrittää muun muassa Bertrand mutta lisämaaleja ei enää nähty.