Maanantai 26.02.2024
Nimipäivät: Nestori

Tuuli:
 

HPK valittaa Janne Tavin pelikiellosta Urheilun oikeusturvalautakuntaan

HPK Liiga Oy on päättänyt valittaa Janne Tavin saamasta kahden ottelun pelikiellosta Urheilun oikeusturvalautakuntaan. HPK Liiga Oy:n toimitusjohtaja Antti Toivanen kertoo, että HPK:n on taisteltava oman työntekijänsä oikeuksien puolesta. Vaikka pelikieltoa ei tässä vaiheessa voida perua, HPK haluaa puhdistaa Tavin kurinpitohistorian ja poistaa ansionmenetyksen.

? Työnantajana meidän on turvattava oikeudenmukainen kohtelu kurinpitopäätöksissä Janne Taville. Nyt työntekijämme menettää prosenttiosuuden palkastaan ja lisäksi hänelle jää kurinpidollinen merkintä tietoihin. Näkemyksemme mukaan Tavin pelikielto ei ole kurinpitolinjan mukainen, vaikka kurinpitodelegaatio niin päätöksessään väittää, Toivanen linjaa.

Toivanen viittaa Sampo Liusjärven johtaman kurinpitodelegaation päätöksessä mainittavaan täsmennykseen kuluvan kauden jo annetuista pelikielloista. Jääkiekon SM-liiga Oy:n kurinpitopäätöksessä 51/2018-2019 mainitaan seuraavasti ?? ottaen huomioon kuluvalla kaudella selästä taklauksista kurinpitokäsittelyssä annettujen pelikieltojen kestot, kurinpitodelegaatio toteaa, että oikea rangaistus on kahden ottelun pelikielto.?

Räikeimpinä esimerkkeinä kurinpitodelegaation linjattomuuteen nähdään muun muassa kurinpitopäätökset Atte Ohtamaan huitomisesta sekä Lasse Kukkosen ja Tuukka Mäntylän taklauksista, joista tuomittiin vain yhden ottelun pelikiellot. Liigan kurinpidossa on muun muassa linjattu kitkettäväksi kokonaan pois päähän kohdistuneet taklaukset vahvoin rangaistuksin.

? Kurinpidon virheistä kertoo myös se, että Malte Strömwallin tapauksessa KooKoo joutui ajamaan asiansa urheilun oikeusturvalautakuntaan. Kiitos heille siitä, että ajoivat työntekijänsä oikeusturvaa kuten hyvän työnantajan kuuluukin, Toivanen jatkaa.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.