Torstai 22.02.2024
Nimipäivät: Tuulikki, Tuuli, Tuulia, Hilda

Tuuli:
 

HPK nimitti valmentajia kaudelle 2024-25

HPK-naiset jatkavat kaudella 2024-2025 Jari Riskun johdolla. Risku on toiminut kuluva kausi mukaan lukien kaksi kautta HPK-naisten vastuuvalmentajana.

U20-joukkueen vastuuvalmentajaksi on nimetty Niko Marttila, U18-joukkueen vastuuvalmentajaksi Simo Korpela ja U16-joukkueen vastuuvalmentajaksi Teemu Jokela.

HPK:n urheilujohtaja Ilkka Haapean mukaan palkkaukset noudattavat HPK:n toimintojen organisoimisen linjauksia.

– Osana HPK-organisaatioiden avaintoimintoja tulemme keskittymään hallinnon kehittämiseen. Näillä rekrytoinneilla tulemme vähentämään työtehtävien välistä siiloutumista ja saamme HPK:ssa laajemmin urheilutoiminnan parissa mukana olevien osaamista pelaajapolulla käyttöömme, mainitsee Haapea.

Jatkossa HPK:ssa valmentajien osaamista käytetään enemmän osaamisen mukaan yli joukkuerajojen.

– Rekrytointien kautta päätoimisten valmentajien resurssi ulottuu U16-ikävaiheesta U20:een sekä naisten liigajoukkueeseen. Kyseessä on merkittävä panostus junioripolkumme tukemiseksi, kertoo Haapea.

HPK-naisten valmentajana jatkava Jari Risku luotsasi kaudella 2022-2023 joukkueen runkosarjassa neljännelle sijalle ja pronssiotteluun, jossa HPK koki tappion KalPalle.

Kuluvalla kaudella HPK-naiset ovat runkosarjassa kolmannella sijalla. Risku on tyytyväinen joukkueensa kehityksestä.

– Seurajohdolle kiitos luottamuksesta ja mahdollisuudesta jatkaa kehittymistä sekä kehittämistä omassa toimenkuvassani naisten päävalmentajana sekä seurayhteisössä. On ollut hienoa kokea se arvostus, tuki ja vuorovaikutus, jota seurayhteisö, valmentajakollegat ja muut toimijat ovat antaneet meidän joukkueen toiminnan kehittämiseen. Naisten joukkueemme on ottanut hienoja kasvu- ja kehitysaskeleita monin tavoin, josta kiitos kuuluu ensisijaisesti meidän sitoutuneille pelaajillemme sekä staffille. Hallille on aina hieno tulla. Arki ja matka jatkuu, Risku sanailee.

HPK:n U20-joukkueen tuleva vastuuvalmentaja Marttila kertoo, että on todella mukava palata Kerhoon, jossa hän pelasi 90-luvulla kuutena kautena, toimien yhden kauden ajan varakapteenina.

– Olen kiitollinen, että tällainen mahdollisuus avautui päästä mukaan HPK:n organisaatioon toisen kerran. Ensin pelaajana ja myöhemmin ensi askeleet valmentajana junnujen parissa. Tuon kaiken vuosien varrella kerryttämäni tietotaitoni HPK-nuorten käyttöön ja uskon myös kehittyväni valmentajana tässä loistavassa porukassa.

HPK:n U18-joukkueen vastuuvalmentajaksi nimetty Simo Korpela odottaa innolla valmennustehtävää nuorten kanssa.

– Mahtava päästä mukaan HPK:n organisaatioon. Olen kuullut HPK:sta paljon hyvää ja pidän siitä mihin suuntaan seura on kehittymässä. Prosessin alusta asti olen tykännyt pelaajakehitys-ajattelusta, ja siitä että seura panostaa resursseja nimenomaan yksilön kehittämiseen. Tämä ajattelutapa on myös osa omaa valmennusfilosofiaa. Odotan innolla jo uuden kauden alkua ja sitä että pääsen mukaan HPK:n yhteisöön, toteaa Korpela.

HPK:n U16-joukkueen valmentajan Teemu Jokelan työ muuttuu päätoimiseksi. Jokela on kuluneella kaudella viihtynyt hyvin Hämeenlinnassa.

– Odottavin fiiliksin lähestyn tulevaa kautta, mukava päästä jatkamaan U16-vaiheessa uuden ikäluokan kanssa. Meillä on täällä Hämeenlinnassa loistavat puitteet harjoitella ja olen viihtynyt erittäin hyvin, kommentoi Jokela.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.