Tiistai 27.02.2024
Nimipäivät: Torsti

Tuuli:
 

Myllymäen kouluun uusia kalusteita usealta yritykseltä

Myllymäellä myllätään huhtikuuhun 2024 saakka. Kuva: Reska.fi arkisto / Juha Reinikainen.

Perinteikkääseen, perusteellisesti remontoitavaan Myllymäen kouluun on tehty kalustehankintoja.

Koulun ensikertaiseen kalustamiseen päätettiin kevennetyn kilpailuttamisen jälkeen hankkia oppilaskalusteet ja ruokalakalusteet Isku Interior Oy:ltä, toimistokalusteet Modeo Oy:ltä, henkilökunnan huoneen kalusteet Martela Oyj:ltä, yleispöydät, tuolit ja varusteet Vepsäläinen Oy:ltä ja erikoiskalusteet Lekolar-Printel Oy:ltä.

Hankintojen yhteisarvo on hieman alle 200.000 euroa. Hankinnoista eilen päätti kaupunkirakennejohtaja Tarja Majuri. Kalusteet on määrä toimittaa koululle toukokuussa 2024.

Koulun uudistaminen voidaan ainakin osin laskea kuntalaisaktivismin ansioksi. Myllymäen koulu oli kaupungin lakkautuslistalla 2010-luvun lopulla mutta julkinen painostus ja kannatustarrat muuttivat tilanteen.

Peruskorjaushanke tulee viime lokakuussa harjannostajaisissa kuullun arvion mukaan valmistumaan huhtikuussa 2024 ja koulutyö rakennuksissa alkaa elokuussa 2024. Valmistuttuaan kaksisarjainen alakoulu tulee palvelemaan 275 oppilasta ja 25 opettajaa.

Koulun peruskorjaushankkeeseen kuuluu vuonna 1912 rakennettu hirsirunkoinen puukoulu, vuonna 1950 rakennettu kivirunkoinen rapattu kivikoulu ja kivikoulun yhteyteen rakennettava uudisosa.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.