Maanantai 20.05.2024
Nimipäivät: Lilja, Karoliina, Lilli

Tuuli:
 

HPK-Juniorijääkiekko ry:n toiminnanjohtajaksi Sami Wahlsten

HPK-Juniorijääkiekko ry:n toiminnanjohtajan rekrytointiprosessi on saatettu päätökseen ja valituksi on tullut pitkän uran jääkiekon parissa tehnyt Sami Wahlsten.

Uusi toiminnanjohtaja aloittaa työssään 4.10.2021. HPK-Juniorijääkiekko ry rekrytoi uutta toiminnanjohtajaa elo- ja syyskuun aikana.

Prosessin päätteeksi valituksi tuli 53-vuotias Sami Wahlsten, joka on toiminut koko uransa urheilun ja erityisesti jääkiekon parissa.

Wahlsten toimi Tikkurilan Urheilupuiston toimitusjohtajana vuosina 2004 – 2010, mitä edelsi kolmen vuoden markkinointi-ja tapahtumavastaavan työ samassa organisaatiossa.

– Juniorijääkiekon puolella on tapahtunut viime aikoina merkittäviä henkilövaihdoksia. Sami Sauren on aloittanut valmennuspäällikkönä kauden alusta ja nyt uutena toiminnanjohtajana aloittaa työnsä Sami Wahlsten. Sami on taustaltaan täysi jääkiekon ammattilainen. Arvostamme hänen aiempaa, monipuolista taustaansa pelaajana, valmentajana, valmennuspäällikkönä ja toimitusjohtajana. Hänen peliuransa ja valmennustoiminta ulkomailla antaa myös laajempaa perspektiiviä tulevaan pestiin, kertoo HPK-Juniorijääkiekko ry:n puheenjohtaja Teijo Räsänen.

Ura jääkiekon parissa on Wahlstenilla pitkä. Tikkurilan urheilupuiston toimitusjohtaja-aikansa jälkeen vuonna 2010 hän siirtyi täysin takaisin jääkiekon pariin toimien ensin jääkiekkovalmentajana ja sittemmin valmennuspäällikkönä Helsingin Jääkiekkoklubissa sekä Itävallassa ECH Blackwings Linzissä ja Sveitsissä EHC Vispissä.

Viimeisin Wahlstenin työnantaja oli italialainen Asiago HC, jossa Wahlsten valmensi U19-joukkuetta. Wahlsten on koulutukseltaan ylioppilas ja jääkiekkovalmentaja.

Ammattijääkiekkoilijana Wahlsten pelasi vuodet 1984 – 2001, joista Liigassa yhteensä kymmenen kautta TPS:ssä, Jokereissa ja Ilveksessä.

Wahlstenin palkintokaapista löytyy Suomen mestaruus Jokereista sekä kaksi hopeamitalia. Lisäksi hän on voittanut nuorten maailmanmestaruuden vuonna 1987, Ranskan mestaruuden ja pelannut leijonapaidassa kausilla 1992 – 1994.

Kahden vuoden ajan Wahlstenin luottamustoimiin kuului Suomen Jääkiekkoilijat ry:n puheenjohtajuus.

– Odotamme Samin tuovan kokemuksellaan HPK:n juniorijääkiekkoon vahvaa tekemistä ja uusia näkökulmia. Meillä on iso halu kehittää toimintaamme palvelemaan yhä paremmin hämeenlinnalaista juniorijääkiekkoa niin harrastetasolla kuin kilpakiekossa. Uskomme, että toteutuneilla henkilömuutoksilla ja läheisellä yhteistyöllä HPK Liiga Oy:n kanssa meillä on hyvät mahdollisuudet tulla johtavaksi junioriseuraksi Suomessa, sanoo Räsänen.

Ensimmäistä kertaa juniorijääkiekko-organisaation toiminnanjohtajan tehtävässä aloittava Wahlsten kertoo pääsevänsä näyttämään taitojaan hienossa perinteisessä seurassa.

– Olen kiitollinen siitä, että valinta osui minuun ja pääsen kehittämään HPK:n lasten ja nuorten jääkiekkotoimintaa. Pääsen hienoon seuraan, tunnen sen verran luonnollisesti HPK:ta, että seurassa on hienot perinteet. Pääsen kehittämään yhdessä hienojen ihmisten kanssa seuraa entistä paremmaksi. Työtäni ohjaavat tietysti hallitus ja strategia sekä jo olemassa oleva toimintakulttuuri, jota omalla toiminnalla ja persoonalla haluan kehittää entistä paremmaksi.

Wahlsten kertoo, että haluaa toimia yhteistyössä seuratyöntekijöiden, joukkueiden toimihenkilöiden ja vanhempien kanssa, jotta jääkiekko on kaiken keskiössä ja toiminta kehittyy.

– Kaiken pohjalla on peli nimeltä jääkiekko ja se on meidän yhteinen asiamme. Peliä pitää arvostaa, kunnioittaa ja kehittää. Seurassa on hyviä joukkueen toimihenkilöitä ja vanhempia, yhdessä kehitämme toimintaa. Johdolla on vastuu kehitystyössä linjata ja edistää toimintaa. Vanhemmat ovat olennainen osa lasten harrastusta, pienestä aloittelevasta juniorista aina U22-pelaajaan asti, rooli on tärkeä ja kahden lapsen isänä koen, että vanhemmat ovat arvokas voimavara.

4.10.2021 toimessaan aloittava toiminnanjohtaja kertoo, että omat teot ratkaisevat ja tietää, että perästä kuuluu, jos jokin ei toimi.

– Tavoitteeni on olla kriittinen ja yhteistyökykyinen, kuunteleva, kannustava, positiivinen ja energinen. Aika näyttää tulevat toimet. Teot ja jokapäiväinen hyvä arki ratkaisevat. Haluan olla yksi palanen hämeenlinnalaisen jääkiekon kehityksessä ja luottamuksen arvoinen, päättää Wahlsten.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.