Maanantai 27.05.2024
Nimipäivät: Ritva

Tuuli:
 

KHSHP: Koronatilanne maakunnassa kehittynyt suotuisaan suuntaan

Kanta-Hämeen keskussairaalassa ei ole sairaalahoidossa enää yhtään koronapotilasta, kertoo sairaanhoitopiiri tuoreessa tiedotteessaan. Terveyskeskuksen vuodeosastolla koronapotilaita on hoidossa yksi. Koko syyskuun aikana sairaalaan on joutunut koronatartunnan vuoksi 12 henkilöä.

Varmistettujen tartuntojen määrä 30.9. on maakunnassa 3.052 ja viimeksi kuluneiden 14 vuorokauden aikana taudin ilmaantuvuusluku on 58/100.000. Fimlabin näytteistä positiivisten osuus on 1,5 prosenttia. Epäselviä paikallisia tartuntoja on ollut 26 prosenttia. Syyskuun 23. ja 29. päivän välisenä aikana Kanta-Hämeessä on todettu 36 uutta COVID-19-tartuntaa. Tartunnoista 21 oli Hämeenlinnan, 12 Riihimäen ja 3 Forssan seudulla.

Testauskriteerien muuttumisen vuoksi viikoittaiset tapausmäärät ja ilmaantuvuusluku eivät ole suoraan yhteismitallisia aiempien lukujen kanssa, mutta kertovat sairaanhoitopiirin mukaan kuitenkin muutoksesta suotuisaan suuntaan.

– Testimäärät ovat vähentyneet voimakkaasti, jopa 50 prosenttia kuukauden takaiseen tilanteeseen verrattuna. Lieväoireisten lasten kaikkia tartuntoja ei välttämättä havaita. Testauksen väheneminen saattaa myös vaikuttaa siihen, että lähteeltään epäselvien tartuntojen osuus on kasvanut 26 prosenttiin.

Kaikista kantahämäläisistä noin 60 prosenttia on saanut täyden rokotussarjan. Ikääntyneiden rokotuskattavuus on hyvä, mutta myös 30 – 60-vuotiaiden kahden rokoteannoksen kattavuuden nostaminen yli 80 prosentin tasolle on tiedotteen mukaan tärkeää.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.