Maanantai 22.04.2024
Nimipäivät: Alina

Tuuli:
 

Mestari Cocks lähtee kovaan Euro-cupiin

Cocksin edustusjoukkueella on edessä seurahistorian suurimmat haasteet. Pelaajat vasemmalta oikealle: Gheorghe Safronii, Andrei Kaliarovich, Vitalii Shitsko, Kirill Morozov, Yury Lukyanchuk, Mirza Mimic, Teemu  Tamminen, Roni Syrjälä, Kaj Kekki (valmentaja), Andrei Novoselov, Kristian Jansson, Andreas Rönnberg, Victor Kovalenko, Vitalie Nenita, Nico Rönnberg, Kalle Alander ja Robin Sjöman.

Cocksin edustusjoukkueella on edessä seurahistorian suurimmat haasteet. Pelaajat vasemmalta oikealle: Gheorghe Safronii, Andrei Kaliarovich, Vitalii Shitsko, Kirill Morozov, Yury Lukyanchuk, Mirza Mimic, Teemu Tamminen, Roni Syrjälä, Kaj Kekki (valmentaja), Andrei Novoselov, Kristian Jansson, Andreas Rönnberg, Victor Kovalenko, Vitalie Nenita, Nico Rönnberg, Kalle Alander ja Robin Sjöman.

Käsipallon Suomen mestarille Riihimäen Cocksille tulee kauden kovin haaste tulee vastaan jo syyskuun alussa, kun pelataan seurahistorian ensimmäiset EHF-Cupin ottelut. Baltian liiga on toinen kansainvälisten kenttien päätavoite. Eikä Cocksille kelpaa kotikentilläkään muu kuin mestaruuden uusiminen.

? EHF-Cupin vastustajat ovat alusta lähtien kovaa luokkaa eikä noissa peleissä saa mitään ilmaiseksi, sanoo joukkueen valmentaja Kaj Kekki.

? Teemme kaikkemme, että matka jatkuisi ensimmäiseltä kierrokselta, jolloin kohtaamme sveitsiläisen St. Otmarin. Olisi ensiarvoisen tärkeää saada tältäkin tasolta useampi ottelu taakse täällä kaudella, jotta matkamme kohti omaa unelmaa joskus toteutuisi. Se on EHF-Cupin lohkovaihe ennen vuotta 2020.

Baltian Liiga on toinen tärkeimmistä tavoitteista. Sen voitto Cocksilta vielä puuttuu ja tällä kaudella sitä lähdetään hakemaan entistä kovemmin. Jobinpostina tuli kuitenkin tieto siitä, että enää Baltian Liigaa ei saa liigan sääntöjen puitteissa Suomessa pelata.

? Tämä merkitsee sitä, että Baltian liigassa kotikenttämme tulee sijaitsemaan Tallinnassa. Se on kova takaisku meille sekä kannattajille, mutta emme halua ainakaan tässä vaiheessa luopua näistä kansainvälisistä peleistä.

Joukkue on muuttunut kovasti edelliskauteen verrattuna. Peräti seitsemän uutta pelaajaa pukee keltaisen paidan päälle ensimmäistä kertaa tulevalla kaudella. Matkaansa jatkoi sama määrä pelaajia eri puolille Eurooppaa.

? Kaikki uudet pelaajat vaikuttavat selkeästi paremmilta kuin lähteneet, joten siihen nähden voi sanoa joukkueen vahvistuneen. Kilpailu pelipaikoista on kova ja jokaisen pelaajan on pyrittävä parhaimpaansa jokaisessa harjoituksessa ansaitakseen paikan pelaavassa joukkueessa.

Joukkue aloitti valmistautumisen kauteen 28. kesäkuuta. Ensimmäiset harjoituspelit Ruotsissa elokuun alussa olivat lupaavia. Pelaajia peluutettiin tasaisesti ja ilman minkäänlaista yritystä löytää parasta kokoonpanoa.

? Tarkoitus oli vain sopeuttaa pelaajia eri kokoonpanoihin. Lopputulos oli hyvä. Joukkueen henki ja työmoraali ovat tällä hetkellä hyvässä mallissa. Mutta paljon on vielä parannettavaa kentän ulkopuolisissa asioissa.

Kaj Kekki on SM-liigan menestyksen suhteen ehdoton.

? Joukkueen pelaajisto on kokonaisuudessaan sellaista luokkaa, että SM-liigassa emme voi puhua mistään muusta kuin mestaruudesta. Se on ikään kuin tultava tämän kaiken sivutuotteena.

? Kotimaiseen sarjaan meillä on toinenkin tavoite: olla selkeästi vähiten maaleja päästänyt joukkue. Suomen Cupin tärkeyttä emme väheksy, mutta cup on cup ja joskus saattaa yksi yksittäinen peli mennä pieleen.

Lahjakkuudesta puhutaan paljon ja ennen kaikkea siitä, mikä merkitys sillä on urheilijan menestymiseen.

? Itse näen sen niin, että menestys on 90 % kovaa työtä ja 10 % lahjakkuutta. Ero on vain siinä, että jos omaat tuon 10 %, voit päästä absoluuttiselle huipulle.

? Lahjakkuuden määräävin tekijä on kuitenkin asenne. Moni urheilija heittää lahjakkuutensa hukkaan yrittämällä pärjätä pelkästään sillä. Asenne työntekoon puuttuu, Kaj Kekki harmittelee.

? Kolme kautta Cocksia valmentaneena en voi kuin ihmetellä, kuinka haluttomia nykyjuniorit ovat tekemään töitä. Kilpailu huipulla on niin kova, että jo juniori- ja akatemiapuolella täytyy osoittaa halu tehdä töitä menestyksen eteen. Edustusjoukkueeseen ei voi enää tulla asennetta opettelemaan.

? Kalle Alanderista ja Roni Syrjälästä on kuitenkin kasvamassa Cocksille todella tärkeät pelaajat tulevaisuudessa. Menee hetki, ennen kuin seuraavat juniorit raivaavat tiensä edustusjoukkueen kokoonpanoon. Potentiaalia kuitenkin on.

? Kyse on vain siitä tekeekö urheilija kaikkensa omien unelmiensa eteen. Eikä kyse ole pelkästään harjoittelusta. Jos kaikki urheilijat harjoittelevat samalla lailla, niin ratkaiseva ero syntyy harjoitusten ulkopuolella. Ravinto, lepo ja elämäntavat ovat myös menestystekijöitä, Kekki ohjeistaa nuoria käsipallon pelaajia.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.