Keskiviikko 24.04.2024
Nimipäivät: Pertti, Albert, Altti

Tuuli:
 

Lama pysäytti NCC:n Goodmanissa

Kauppakeskus Goodmanin korttelin asuinrakentaminen on viivästynyt. NCC rakensi alkuperäisessä aikataulussa kolme asuinkerrostaloa, mutta tonttivelvoitteen mukaiset kaksi viimeistä kerrostaloa ovat edelleen sokkelivaiheessa. Tylyn näköinen aidattu työmaa on ruma ja vastoin kaupungin lähiympäristösuunnitelmaa.

NCC rakensi Goodmanin kortteliin kolme asuintaloa, mutta sitten kysyntä sakkasi ja kaksi taloa jäi sokkelivaiheeseen.

NCC rakensi Goodmanin kortteliin kolme asuintaloa, mutta sitten kysyntä sakkasi ja kaksi taloa jäi sokkelivaiheeseen.

Kauppakeskuksen asuinrakentamisen pysäytti yksinkertaisesti nykyinen taloustilanne.

? Alkuperäinen suunnitelma oli tehdä kaikki viisi asuintaloa saman tien, sanoo NCC Rakennus Oy:n aluejohtaja Veijo Hämäläinen.

? Päätöstä kahden viimeisen talon rakentamisen aloittamisesta ei ole tehty. Aika ei ole siihen mitenkään suotuisa.

Omistusasuntojen menekistä Hämeenlinnan keskustassa kertoo sekin, että kaksi jo rakennetuista NCC:n kerrostaloista päätyi vuokra-asunnoiksi.

Ymmärrystä rakennushankkeiden venymiseen varmaankin löytyy, mutta kaupunkikuvan puolesta aidattu sokkelityömaa on rumistus. Se ei täytä myöskään millään muotoa kaupungin lähiympäristösuunnitelmaa, jossa oli varauduttu korttelin vaiheittainrakentamiseen. Teksti on yksiselitteinen.

?Mikäli kortteli rakennetaan vaiheittain, keskeneräiseksi jätetty alueen osa tulee jo ensimmäisessä rakentamisvaiheessa rakentaa valmiiksi samaan tasoon ympäröivien piha- ja kansitasojen kanssa?

Ja edelleen.

?Kansitasoon ei saa jättää kaupunkikuvaa rumentavia aukkoja.?

Nykyinen kansi on välttämätön allaolevan parkkihallin takia. Sokkelirakenteiden vuoksi laajaa piha-aluetta ei voi edes väliaikaisesti muuttaa vaikkapa Goodmanin alkuperäisissä havainnekuvissa mainituksi ?piazzaksi.?

Siksi sopii toivoa, että As Oy Hml Paasikulman ja As Oy Hml Paasiaukion syksyllä alkava koemarkkinointi johtaa rakentamispäätökseen. Toki myös työllistävän vaikutuksensa vuoksi.

? Tavoitteenamme on rakentamisen aloittaminen tulevan syksyn aikana, kommentoi aihetta lyhyesti NCC Asuminen Oy:n Länsi-Suomen yksikönjohtaja Marjo Jaakkola.

Ilkka Peltoniemi

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.