Perjantai 14.06.2024
Nimipäivät: Kielo, Pihla

Tuuli:
 

Amelia Kettunen ratsasti pronssille

Kenttäratsastuksen Hämeen aluemestari-mitalistit vuosimallia 2017: Kulta: Minttu Ketonen ? Alias Yumyam (Lempi Racing Team) Hopea: Saara Mansikkamäki ? Fräulein B (Tallitiimi) Pronssi: Amelia Kettunen ? Hilton Ilo (Ratsastusseura Verraton).

Amelia Kettunen, 12, ratsasti pronssille kenttäratsastuksen Hämeen aluemestaruuskilpailuissa Kangasalla viime viikonvaihteessa. Hämeenlinnan Tuuloksesta kotoisin oleva Amelia ja Hilton Ilo osallistuivat 90 cm tutustumisluokkaan. Luokassa ratsasti 29 ratsastajaa, joista suurin osa oli aikuisia tai nuoria aikuisia.

Amelia ja Ilo olivat kouluratsastuksen jälkeen sijalla 8, koulusta tulos yli 66 prosenttia. Esteet sujuivat puhtaasti, tosin valtaosa ratsukoista ratsasti esteet ilman virhepisteitä. Maasto-osuudessa täysin puhtaasti ratsasti vain seitsemän ratsukkoa, Amelia ja Ilo yhtenä. Virhepisteitä Ratsastusseura Verrattoman ratsukolle kertyi 1,6 yliajasta.

? Esteitten jälkeen Amelia oli kahdeksantena, mutta maasto nosti sitten kolmanneksi. Ilman yliaikaa olisi saattanut tulla hopeaa, mutta sitä on ehkä kuitenkin turha jossitella, Sari Kettunen, Amelian äiti ja valmentaja miettii.

? Kenttäratsastuksessa täytyy olla tarkkana, todella tietää mistä kannattaa mennä ja mistä ei kannata mennä. Kangasalla oli satanutkin, ja liukas nurmikko voi aiheuttaa sen, että hevonen on kyljellään jos vetää vähän mutkia suoriksi.

Pronssisija vie Amelian ja Hilton Ilon tulevana viikonloppuna Virolahdelle Harjuun, jossa ratsastetaan Hämeen joukkuealuemestaruuksista. Joukkueessa ratsastaa neljä ratsukkoa.

Susanna Mattila

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.