Maanantai 26.02.2024
Nimipäivät: Nestori

Tuuli:
 

Tuuloksen XXVII kesäkonsertti soi sunnuntaina

Oskari ja Ulla-Maria Pöyhtäri.

Tuuloksen XXVII kesäkonsertti Kirkkaat ja tummat vedet järjestetään Tuuloksen seurakuntakeskuksessa sunnuntaina heinäkuun 4. päivänä kello 14. Tänä kesänä konsertissa kuullaan solistin roolissa harvemmin kuultuja instrumentteja.

Ohjelmassa on kontrabassolle, käyrätorvelle ja huilulle sävellettyjä teoksia. Inspiraatio konserttiin Kirkkaat ja tummat vedet sai alkunsa kontrabassomusiikin kiehtovasta äänimaailmasta. Konsertin teema täydentyy Mel Bonisin teoksessa Scènes de la Forêt – Metsäkuvia. Tämä huilulle, käyrätorvelle ja pianolle vuonna 1928 sävelletty teos esittelee ranskalaista värikylläistä ja myöhäisromanttista tyyliä.

Konsertin vierailevat solistit ovat kokeneita orkesterimuusikoita Hämeenlinnasta ja Tampereelta. Kontrabasisti Paula Nääppä, lammilaislähtöinen käyrätorvisti Oskari Pöyhtäri ja huilisti Ulla Pöyhtäri sekä Tuuloksen vakiopianisteihin kuuluva Iina Harjula ovat toisilleen tuttuja muusikoita Hämeenlinnasta. Tänäkin vuonna Tuuloksen kesäkonsertin vahva kamarimusiikkiperinne jatkuu. Musisoiminen yhdessä ystävien kanssa ja uuden ja ainukertaisen luominen nyt-hetkessä – siinä on Tuuloksen kesäkonsertin taika.

Konsertti järjestetään Suomen Kulttuurirahaston Hämeen rahaston ja Mikko Kaloisen säätiön tuella. Väliajalla kahviota pitää Tuuloksen koulun vanhempainyhdistys.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.