Torstai 25.07.2024
Nimipäivät: Jaakko, Jimi, Jaakob, Jaakoppi

Tuuli:
 

Tavastialla oppimisen erikoismessut

Hämeenlinnassa järjestetään ensimmäistä kertaa oppimisen erikoismessut, Vain (koulua) elämää varten. Tilaisuudessa tarjotaan ajankohtaista tietoa oppimisesta ja oppimisen tukemisesta.

Luennoitsijoina messuilla 12.3. Ammattiopisto Tavastialla nähdään muun muassa Nikke Keskinen Hämeenlinnan kaupungilta kertomassa Hämeenlinnan lasten ja nuorten palveluiden uudesta kokonaisuudesta ja audiologian dosentti, erikoislääkäri Tapani Rahko Tampereen terveystalolta aiheenaan luki- ja oppimishäiriöiden hoito ja yhteys hahmottamisen pulmiin.

? Oppimisvaikeudet ovat todella yleisiä. Haluamme tuoda esille oppimisen tukea ja muita ajankohtaisia oppimisasioita. Hämeenlinna on myös keskeinen paikka Etelä-Suomen läänin pääkaupunkina ja meillä on paljon paikallista osaamista oppimisen tukemisen asioissa, kertoo Kanta-Hämeen Erilaiset Oppijat ry:n Erilaista Vertaisuutta ?hankkeen projektipäällikkö Sari Kulpakko.

? Messut järjestetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa, mutta vuoden 2016 messut ovat jo suunnittelun alla. Jokaisilla messuilla pyrimme siihen, että luennoitsijoiden joukossa tullaan kuulemaan myös paikallista osaamista.

Messuilla on luennoitsijoiden lisäksi esillä näytteilleasettajia, niin paikallisia, kuin kauempaakin. Näytteilleasettajien lisäksi löytyy Erilaisten Oppijoiden liiton apuvälinekeskus työpajallaan ja oma paikallinen kirjastokoiramme Eemeli.

? Oppimisen apuvälineet ovat vähemmän tunnettu tukimuoto erilaiselle oppijalle. Nykyisin voi lukea äänimuodossa, kirjoittaa puhumalla ja vaikka mitä muuta, muistuttaa Kulpakko.

Messuille osallistuminen on maksuton ja päivä on vapaakulkuinen. Näin jokainen osallistuja voi osallistua niille luennoille, jotka itseä kiinnostavat.

Messupäivä järjestetään torstaina 12.3. kello 12?17 Ammattiopisto Tavastian tiloissa osoitteessa Jaakonkatu 28. Oppilaitoksen kahvio palvelee messuilijoita poikkeuksellisesti tuolloin aina kello 16.30 asti. Messut järjestää yhteistyössä Kanta-Hämeen Erilaiset Oppijat ry., Leijonaemot ja Ammattiopisto Tavastia. (Reska.fi)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.