Sunnuntai 19.05.2024
Nimipäivät: Emilia, Emma, Mila, Amalia, Emmi

Tuuli:
 

Yrittäjien toimitusjohtajan mukaan hallituksen talouspolitiikka ei toimi

Hämeenlinnan yrittäjäyhdistysten yhteisessä juhlassa Aulangolla puhunut Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen kaipaa hallitukselta uutta otetta työttömyyden nujertamiseen.

– Suomessa on lähes puoli miljoonaa ihmistä laajan työttömyyden piirissä. Massatyöttömyys on suuri inhimillinen tragedia. Työttömyys ja sen usein tuoma syrjäytyminen periytyvät vanhemmilta lapsille, isältä pojalle ja äidiltä tyttärelle, Pentikäinen huolehti.

– On myös valtavaa tuhlausta, kun suuri määrä osaamista jää hyödyntämättä yhteiskunnassa. Työttömyys on erittäin kallista meille ja tuleville sukupolville, joille velkalasku joskus lankeaa. Se maksaa 7,6 miljardia vuodessa, hän jatkoi.

Hallitus on asettanut tavoitteeksi työllisyysasteen nostamisen nykyisestä noin 69 prosentista 72 prosenttiin. Nykypolitiikalla se ei Pentikäisen mukaan toteudu.

Hämeenlinnan Yrittäjät – paikallisyhdistyksen valitsema Vuoden Yrittäjä on Timo Sollo. Ydin-Hämeen yrittäjäyhd. vuoden yrittäjänä palkittiin hauholaisen Neljä Oravaa -raflan Tuula Hakkola. Kalvolan & Rengon yhdistysten tunnustus meni Teijo Kulomäelle.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.