Perjantai 14.06.2024
Nimipäivät: Kielo, Pihla

Tuuli:
 

VexiVesper rantautuu Hämeenlinnaan

VexiVesperin suunnittelijat Hämeenlinnan kirkon ovella, vasemmalta lähtien Ani Hassinen, Hanna-Leena Kevätsalo-Vuorio, Arto Myllärinen, Kimmo Reinikainen ja Vesa-Heikki Mikkola.

Vexi Salmen merkitys lyriikan kirjoittajana ja intohimoisena taiteenkeräilijänä on kiistaton niin Hämeenlinnalle kuin koko Suomen kulttuurielämällekin. Kirkkoherra Kimmo Reinikainen esitti pari vuotta sitten käsikirjoittaja-ohjaaja Arto Mylläriselle idean; mitä jos rakentaisimme tapahtuman, jolla voisimme tuoda esiin Vexin elämäntyötä ja koota ihmiset yhteen Vexin elämänkarheiden laulujen äärelle.

Kirkkoherran ajatus saa muotonsa marraskuussa toteutettavassa VexiVesperissä. Vesperin sisällä kulkee tarina, jota kuljettavat eteenpäin Vexin sanoittamat kappaleet sekä teksti, joka peilaa Vexin elämäntarinaa ja hänen ajatuksiaan Luojasta, elämästä ja unelmista. Tarinan koostamisessa on Myllärisen tukena ollut hänen assistenttinsa Ani Hassinen. Musiikkia tulkitsevat paikalliset muusikot solisteineen ja kerrontaa kuljettavat Kimmo Reinikainen sekä Hanna-Leena Kevätsalo-Vuorio. Myös yhteiselle laulukokemukselle on mahdollisuus.

Vesperi esitetään Hämeenlinnan kirkossa marraskuun 25. päivänä kello 18.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.