Perjantai 24.05.2024
Nimipäivät: Tuukka, Touko

Tuuli:
 

Venäläinen lapsiryhmä konsertoi Hattulan kirkossa tammikuun alussa urkurinaan Marina Väisä

 

Marina Väisä valmistui Pietarissa Rimski-Korsakovin musiikkiopistosta pedagodi M.I Lebedjan luokalta vuonna 1999. Vuonna 2004 hän valmistui Pietarin konservatorion vanhojen soittimien luokalta erinomaisin arvosanoin urkujen soitossa professori, urkutaitelija T.M. Tsausovan ohjaamana ja sekä cembalon soitossa I.V. Rozanovan ohjaamana. Vuonna 2005 hän valmistui Sibelius Akatemialta, professori Olli Porthanin johdolla. Vuonna 2006 hän suoritti vielä jatkotutkinnon urkujensoitossa.

Hattulan kirkossa järjestetään torstaina tammikuun 4. päivänä kello 10 lasten konsertti. Konsertissa esiintyy Petäys Resortissa musiikkileiriä viettävä venäläinen lapsiryhmä urkurinaan kansainvälisesti arvostettu Marina Väisä.

Marina Väisä (s. 1977) on pietarilainen urkuri, joka konsertoi säännöllisesti  Mariinskin teatterin suuressa konserttisalissa, muissakin Pietarin konserttisaleissa ja palatseissa sekä Euroopassa. Marina Väisän suunnittelema lasten urkukonserttisarja Mariinskin teatterille 2015?2016 osoittautui hyvin suosituksi ja sitä päätettiin jatkaa konserttikaudeksi 2016?2017.

Konserttisarjassa kerrotaan satujen kautta urkujen soitosta, sävellyksistä, säveltäjistä sekä uruista soittimena. Tunnin kestävässä ohjelmassa lapset tutustuvat eri maiden urkusävellyksiin ja musiikkityyleihin ja urkujen soittoon vaikuttavana instrumenttina.

Dialogi ja interaktiivinen toiminta synnyttävät luovan ilmapiirin lapsille ja he viihtyvät ja innostuvat urkumusiikista ja uruista. Projektin päämäränä on saada lapsista urkumusiikin ystäviä samalla kun he saavat musiikillista pääomaa.

Lastenkonserttisarja

?Olipa kerran musiikkimaassa, urkuvaltakunnassa??

URUT: MARINA VÄISÄ

 1. J.S. Bach: Toccata d-molli, BWV 565
 2. J.S. Bach: Trio Sonata No. 6 in G Major, BWV 630, osa 1
 3. C. D’Aquin: «Käki»
 4. J.S.Bach: «Gigue» Fuuga G-Major, BWV 577
 5. M. Dupré: Prelude in B Major, Op. 7 No. 1
 6. N.  Rimski-Korsakov: «Kolme ihmettä» «Tsaari Saltanin tarina» oopperan osan 4 Introduktio.
 7. P. T?aikovski: «Pienten paimenten tanssi» baletista «Pähkinäsärkijä»
 8. T. Kiiskinen: Suite uruille:Finale
 9. J. Langley: Epilogi Freskobaldin aiheesta
 10. T. Kiiskinen: Suite uruille: «Sammakko»
 11. J. Lemmens: «Fanfaarit»
 12. R. Schumann: Studien für Pedalflügel Op.56 N4
 13. S. Slonimsky: To??ata

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.