Torstai 20.06.2024
Nimipäivät: Into

Tuuli:
 

Varusmiessoittokunta tuo joulun

Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan aliupseerikurssi järjestää Jouluksi kotiin -konserttikiertueen itsenäisyyspäivän alla 2.12?4.12. Jouluinen kiertue alkaa Ylöjärven kirkolta ja kiertää Hämeenlinnan kirkon kautta aina Lahden Felix Krohn -saliin asti.

Lauantaina 3. joulukuuta kello 19 kiertue rantautuu Hämeenlinnan kirkkoon ja muuntautuu samalla Panssariprikaatin joulukonsertiksi. Tapahtumaan on vapaa pääsy, käsiohjelma maksullinen.

image

Jouluksi kotiin on tämän vuoden saapumiserän viimeisiä esiintymisiä, sillä niin kuin kiertueen nimikin kertoo on varusmiesten kotiutuminen jo lähellä. Jo toista vuotta peräkkäin kiertue kootaan kasaan alusta alkaen täysin varusmiesten omin voimin. Mukana esiintymässä on myös runsas joukko Varusmiessoittokunnan reserviläisiä kertausharjoituksen merkeissä.

Ohjelmistoon kuuluu tunnetuimpia joululauluja niin puhallinorkesterin voimin esitettynä kuin yhteislaulujen muodossa. Orkesterin johtajina toimivat Varusmiessoittokunnan omat kapellimestarioppilaat. Tämän lisäksi aliupseerikurssin äänenjohtajalinjan opiskelijat pääsevät konserteissa esittelemään taitojaan solisteina.

Tamperelainen aliupseerioppilas Kasperi Heikkilä odottaa innolla kertausharjoitusviikon tuomia haasteita, joita reserviläisten osallistuminen ja esitysten runsas määrä tuovat tullessaan. Heikkilä kuuluu viestintätiimiin, joka vastaa muun muassa tapahtumien näkyvyydestä sosiaalisessa mediassa.

? On palkitsevaa nähdä, miten olemme onnistuneet kiertueen markkinoinnissa, kun konserttipäivinä ovet avataan yleisölle.

Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan vastikään uudistunut aliupseerikurssi koostuu neljästä erilaisesta opintosuunnasta: kapellimestarikoulutus, äänenjohtajakoulutus, viestintä ja tapahtumatuotanto.

Kapellimestari- ja äänenjohtajalinjan oppilaat tuottavat kiertueen jouluiset musiikkiesitykset ja toteuttavat ne yhdessä Varusmiessoittokunnan reserviläisten kanssa. Sen sijaan viestinnän ja tapahtumatuotannon opintosuunnan aliupseerioppilaat hoitavat kiertueen markkinoinnin ja käytännön järjestelyt aina ensimmäisestä Facebook-julkaisusta kiertueen purkamiseen asti.

JOULUKSI KOTIIN

  • Ylöjärven kirkko, Ylöjärvi
    perjantai 2.12. klo 19
  • Hämeenlinnan kirkko, Hämeenlinna
    lauantai 3.12. klo 19
  • Felix Krohn -sali, Lahti
    sunnuntai 4.12. klo 18

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.