Torstai 23.05.2024
Nimipäivät: Lyydia, Lyyli

Tuuli:
 

Tunnelmointia taideteosten keskellä

Valoa ikkunassa -konsertti täyttää taidemuseon a cappella tangoilla, suomalaisilla runoilla ja pianomusiikilla. Lauluyhtye Ramonas, pianotaiteilija Tuomas Nikkanen ja lausuja Riitta Hietanen esiintyvät yhdessä Valoa ikkunassa -konsertissa Hämeenlinnan Taidemuseon Lohrmann-rakennuksessa lauantaina 31.1. kello 15.  Konsertissa yhdistetään lauluyhtyemusiikkia, runonlausuntaa sekä piano-improvisaatiota. Konsertti järjestetään yhteistyössä Hämeenlinnan Taidemuseon kanssa.

Lauluyhtye Ramonas, Tuomas Nikkanen ja Riitta Hietanen tuovat Valoa ikkunaan. Kuvaaja: Pasi Vähänen

Lauluyhtye Ramonas, Tuomas Nikkanen ja Riitta Hietanen tuovat Valoa ikkunaan. Kuvaaja: Pasi Vähänen

Lauluyhtye Ramonas on perustettu Hämeenlinnassa vuonna 2009. Yhtyeen ohjelmisto käsittää ikivihreitä tangoja uusin tuorein sovituksin sekä perinteitä kunnioittaen sävellettyjä uusia tangoja. Lauluyhtye Ramonaksessa laulavat Noora Herranen, Anne Laatikainen, Mari Nieminen, Ulla Sara-Aho ja Annariitta Virta.

 Lauluyhtye Ramonas on perustettu Hämeenlinnassa vuonna 2009. Kuvaaja: Vilja Tamminen

Lauluyhtye Ramonas on perustettu Hämeenlinnassa vuonna 2009. Kuvaaja: Vilja Tamminen

Riitta Hietanen on harrastanut runojen lausuntaa koko ikänsä. Hän on ollut mukana useissa musiikillisissa yhteisproduktioissa. Riitta on myös kantavia voimia Eräs-Teatterissa. Tuomas Nikkanen on konsertoinut laaja-alaisesti erityisesti kotikaupungissaan Hämeenlinnassa, jossa hän myös opettaa pianonsoittoa. Sibelius-Akatemiasta valmistunut Tuomas esiintyy useiden erilaisten kokoonpanojen kanssa yli genrerajojen. Hänet on nähty konsertoimassa muun muassa Sibeliuksen syntymäkodissa sekä monitaiteellisen My Instrument -kokoonpanon kanssa.

Hämeenlinnan Taidemuseon Lohrmann-rakennuksessa on konsertin aikaan esillä mittava kokoelmanäyttely Näkokulmia eri vuosikymmenille. Näyttelyssä on kaikkiaan 105 teosta, pääpaino on maalaustaiteessa. Kokonaisuudessa kuljetaan 1850-luvulta 1960-luvun loppuun ja vieraillaan myös nykytaiteen parissa. (Reska.fi)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.