Sunnuntai 10.12.2023
Nimipäivät: Jutta

Tuuli:
 

Erkki Korhosesta Vuoden hämäläinen

IMG_7261

Hämeen liitto ja Yle Häme ovat valinneet Vuoden hämäläiseksi 2015 Erkki Korhosen, Sibeliuksen syntymäkaupunki ?säätiön johtajan sekä Sibeliuksen 150-vuotisjuhlavuoden projektiryhmän varapuheenjohtajan.

Vuoden hämäläisellä 2015 ja Jean Sibeliuksella on paljon yhteistä. Molemmat ovat syntyneet Hämeenlinnassa, käyneet samaa Hämeenlinnan lyseota ja mikä tärkeintä; eläneet musiikista ja musiikille. Uusi vuoden hämäläinen on kuvannut kirjassa ?Minä ja Sibelius?, kuinka hänelle Sveitsissä ollessaan kantahämäläinen luonto nousi arvoon arvaamattomaan omana sielunmaisemana, aivan kuten Sibeliuksellakin. Vanajaveden rannat, Hattelmalan harjut ja Aulangon maisemat ovat läsnä Sibeliuksen sävellyksissä ja ne ovat läsnä myös vuoden hämäläisen elämässä.

Vuoden hämäläinen on pianisti ja kapellimestari, hän on opiskellut, opettanut ja musisoinut ympäri maailmaa. Hän on johtanut Suomen kansallisoopperaa 2000-luvun alkuvuosina ja nyt hän on toiminut keskeisimpänä kapellimestarina koko Sibelius-juhlavuoden sisällön ja muodon luomisessa Sibeliuksen syntymäkaupunki ?säätiön johtajana sekä Sibeliuksen 150-vuotisjuhlavuoden projektiryhmän varapuheenjohtajana. (Reska.fi)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.