Maanantai 27.05.2024
Nimipäivät: Ritva

Tuuli:
 

Torilla perjantaina Vaatevallankumous

Etelä-Hämeen Martat ja HAMKin muotoilun opiskelijat järjestävät tapahtuman, jonka tarkoitus on herätellä kaupunkilaisia miettimään oman vaatekaapin sisältöä. Vaatevallankumous on toiminnallinen tapahtuma Hämeenlinnan torilla perjantaina 24.4. kello 10?14.

Vaatevallankumousta vietetään ympäri maailmaa Rana Plaza vaatetehtaan romahtamisen vuosipäivänä. Vaatteiden eettisyydestä ja kierrätyksestä on puhuttu paljon julkisuudessa, mutta muutokseen tarvitaan myös tekoja. Hämeenlinnassa aihetta lähestytään paikallisesta näkökulmasta, ja kerrotaan mitä jokainen voi tehdä ja miksi kannattaisi miettiä omaa garderobiaan.

Mukaan on haastettu tunnettuja hämeenlinnalaisia kuten laulaja-lauluntekijä Elina Arlin joka antoi malliksi oman vaatteensa. Vaatetuksen opiskelija Riikka Peltola suunnittelee asuille tuunausmallit. Vaatteille saa pienellä muokkauksella uuden ilmeen ja lisää käyttöikää, aina ei tarvitse hankkia uutta.

Wetterhoffin muotoilijat pystyttävät torille kässäkahvilan, jossa on mahdollista muokata omia vaatteita ja tehdä käsitöitä. Esillä on tuunattuja vaatteita ja myynnissä opiskelijoiden kierrätysmateriaaleista valmistamia tuotteita. Martat kertovat Garderobista – Harkitse uusia vaatteita ostaessasi, korjaa ja kierrätä. (Reska.fi)

 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.