Tiistai 25.06.2024
Nimipäivät: Uuno

Tuuli:
 

Sulasolin Laulu- ja soittojuhlia vietettiin viikonloppuna aurinkoisessa säässä

Sulasolin Laulu- ja soittojuhlat kokosivat äitienpäiväviikonloppuna 12.?14.5.2017 Hämeenlinnaan lähes 3.000 kuorolaulajaa eri puolilta maata ja tuhatmäärin paikallista yleisöä. Juhlat näkyivät ja kuuluivat kaikkialla Hämeenlinnassa, ja myös sää suosi paljon ulkoilmatapahtumia sisältäneitä juhlia.

Tänä vuonna Laulu- ja soittojuhlien teemana oli Suomi soi!, ja tapahtuma juhlistikin ennen kaikkea 100-vuotiasta Suomea. Tapahtuman suojelijana toimi tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Puolustusvoimien Varusmiessoittokunta kapellimestarinaan Tero Haikala oli yksi esiintyjistä. Kuvat: Ahti Viluksela.

Laulu- ja soittojuhlien avajaiset ja niitä edeltänyt yhteislaulutilaisuus keräsivät perjantaina 12.5. Hämeenlinnan torille osallistuvien kuorojen lisäksi runsaasti paikallista yleisöä. Tapahtuman pääkonsertteina kuultiin avauspäivänä Naiskuoro KYN Verkatehtaalla, Ylioppilaskunnan Laulajat Hämeenlinnan kirkossa ja Lumen Valo Vanajan kirkossa, kaikki lähes täysille saleille. Kepeämpää laulua kuultiin kaupungin ravintoloissa laulajien lähdettyä Kuorot kuutamolla -kierrokselle.

Lauantain 13.5. aikana ohjelmassa oli lukuisia konsertteja ja esiintymisiä mitä erilaisimmissa paikoissa. Pääkonsertit Ahjo Ensemble Hämeenlinnan kirkossa ja Lauluyhtye Rajaton Verkatehtaalla vetivät jälleen konserttipaikat täyteen yleisöä, ja myös Vox Aurea ja Tapiolan kuoro täyttivät Verkatehtaan Lasipihan laululla ja runsaslukuisella määrällä kuulijoita.

Kuorolaulu soi lisäksi muun muassa Linnanpuistossa, Raatihuoneen ja Lyseon lukion juhlasaleissa, kauppakeskus Goodmanissa ja Tavastilassa sekä ratsastuskonsertissa Aulangon puistometsässä.

Jumalanpalvelusta oli sunnuntaina kuulemassa noin 3.000 henkilöä.

Juhlien päätöspäivä sunnuntai 14.5. ? äitienpäivä ja vuoden 2017 Häme-päivä ? alkoi juhlajumalanpalveluksella, joka keräsi Hämeenlinnan torille noin 3.000 hengen seurakunnan. Jumalanpalvelus myös televisioitiin suorana lähetyksenä Yle TV 1:ssä. Juhlat huipentuivat torilta lähteneeseen juhlakulkueeseen, joka johdatti laulavat joukot pääjuhlaan.

Pääjuhla kokosi jäähallin Ritari-areenalle 2.800 kuorolaulajan lisäksi noin tuhatpäisen yleisön. Pääjuhlassa kuultiin suurkuorolaulua eturivin kuoronjohtajiemme johdolla, alkaen Maamme-laulusta soittokunnan säestämänä yhteislauluna ja huipentuen Sibeliuksen Finlandiaan, jonka hymniosaan kaikki kuorolaiset yhtyivät.

Pääjuhlassa kantaesitettiin myös juhlien tilausteos Suomi soi!, joka syntyi poikkeuksellisella tavalla kuuden säveltäjän Heikki Elon, Juha Holman, Juhani Komulaisen, Petri Laaksosen, Olli Moilasen ja Soila Sariolan yhteistyönä.

Sunnuntain juhlakulkue valmiina lähtöön.

Sulasolin Laulu- ja soittojuhlat järjesti Sulasol, Suomen Laulajain ja Soittajain Liitto ry yhteistyössä lukuisien paikallisten tahojen kanssa. Tärkeimpiä yhteistyökumppaneita olivat Sulasolin Hämeen piiri, Hämeenlinnan kaupunki, Hämeen liitto, Hämeenlinna-Vanajan seurakunta, Linnan Kehitys Oy, Hämeen Yrittäjät ja Sibeliuksen syntymäkaupunkisäätiö sekä erityisiä laulujuhlatuotteita valmistaneet Kultakeskus, Lammin Sahti/Bryggeri Helsinki ja Café Laurell.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.