Maanantai 22.04.2024
Nimipäivät: Alina

Tuuli:
 

Soihtukulkue värittää itsenäisyyspäivän viettoa Hauholla

Kuva: Jouni Lehtonen.

Kuva: Jouni Lehtonen.

Hauholla Itsenäisyyspäivän vietto ensi sunnuntaina alkaa Hauhon seurakunnan toimittamalla messulla Hauhon kirkossa kello 10. Jumalanpalveluksen jälkeen on vuorossa kunniakäynti sankarihaudoilla. Seppeleet lasketaan viime sotien sankarivainajien muistopatsaalle sekä kirkkopihassa sijaitseville Karjalaan jääneiden muistopatsaalle ja vapaussodan muistopatsaalle.

Hauhon työväenyhdistyksen seppelpartio vie seppeleen myös Vihniön toverihaudalle. Kirkkopihassa puhuu Hauhon yhtenäiskoulun rehtori Pekka Paappanen.

Varsinaista pääjuhlaa vietetään Hauhotalossa. Juhla alkaa kello 11.30 Hauho-Seuran järjestämällä kahvituksella. Kello 12 alkavan ohjelmaosuuden avaa Hauhon Veteraanikuoro ja Hauhon Naislaulajat Prima Voce Häme-laululla. Hämeenlinnan kaupungin tervehdyksen esittää kaupunginhallituksen 1. varapuheenjohtaja Lulu Ranne.

Juhlapuhujaksi Hauholle saapuu sosiaali- ja terveysministeriön vakuutusosaston ylijohtaja Outi Antila. Hän on elänyt lapsuuttaan ja nuoruutensa Hauholla ja on omien sanojensa mukaan nykyinen osa-aikahauholainen.

Juhlassa esiintyvät Hauhon Veteraanikuoro ja Hauhon Naislaulajat Prima Voce. Kuoroja johtajaa ja lauluja säestää director cantus Taina Kujanen.

Itsenäisyyspäivän järjestelyistä kirkkopihassa vastaa Hauhon Reserviläiset ry. ja pääjuhlan järjestelyistä Hauho-Seura.  Hauhon suunta -ryhmän Hämeenlinnan kaupungilta saamaa avustusta käytetään juhlan kustannusten kattamiseksi.

Hauhon partiolaiset järjestävät illalla Hauhon kirkonkylässä soihtukulkueen, joka starttaa Hauhon seurakuntatalolta kello 17. (Reska.fi)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.