Torstai 22.02.2024
Nimipäivät: Tuulikki, Tuuli, Tuulia, Hilda

Tuuli:
 

Sibeliusta juhlitaan Raatihuoneella

Baritoni Ville Rusanen on yksi konsertin esiintyjistä. Kuva: Mikko Mäntyniemi.

Jean Sibeliuksen syntymäpäivää ja suomalaisen musiikin päivää vietetään Hämeenlinnan Raatihuoneella joulukuun 8. päivänä. Tarjolla on sekä Sibeliuksen että hänen aikalaistensa musiikkia. Lisäksi muistetaan hämeenlinnalaisen Larin Kyöstin 150-vuotisjuhlaa. Kahdeksan esiintyjän illassa on mukana muiden muassa maineikas baritoni Ville Rusanen. Hämeenlinnan Sibelius-seuran järjestämä konsertti alkaa kello 19.

Sibelius-iltamien teemana on nyt Sibeliuksen lähipiiri. Esille pääsevät sekä Sibeliuksen oppilaat Toivo Kuula ja Leevi Madetoja että hänen opettajansa Robert Fuchs. Mukana ovat myös aikalaissäveltäjät Armas Järnefelt ja Oskar Merikanto. Larin Kyösti onnittelee Sibeliusta juhlarunolla vuodelta 1940 ja nuori Sibelius tervehtii yleisöä Hämeenlinnassa kirjoitetuilla kirjeillä.

Konsertissa esiintyvät alttoviulisti Miikka Hakomäki, kitaristi Jonne Grans, sellisti Tommi Wesslund, pianistit Tatu Eskelinen ja Ulla Wirtanen, tenori Miikko Santala, baritoni Ville Rusanen ja lausuja Riitta Hietanen. Ohjelmassa on tuttuja suosikkeja kuten Sibeliuksen Våren flyktar hastigt ja Kaiutar, Järnefeltin Kehtolaulu, Merikannon Itkevä huilu ja Kuulan Sanaton laulu. Harvemmin soitettua on Sibeliuksen opettajan Robert Fuchsin musiikki, ja Sibeliuksen viuluteoksiakin kuullaan nyt uudella tavalla, kun niitä soitetaan alttoviululla kitaran säestyksellä.

Tilaisuudessa julkistetaan myös tämän vuoden Sibeliuksen syntymäkotimitalin saajat. Arvostettu mitali myönnettiin viime vuonna kapellimestari Dalia Stasevskalle.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.