Torstai 25.04.2024
Nimipäivät: Markku, Marko, Markus

Tuuli:
 

Sibeliuksen syntymäpäivää vietetään Sibeliuksen syntymäkodissa ja sen pihamaalla

Sibeliuksen syntymäkodissa Hämeenlinnassa Jean Sibeliuksen syntymäpäivää 8.12. vietetään pihalaulajaisilla kello 14 – 16 ja Tuomas Nikkasen levynjulkaisukonsertilla kello 18 alkaen. Museo on avoinna Sibeliuksen syntymäpäivänä normaalisti kello 12 – 16.

Sibelius-opiston laulunopiskelijat laulavat joululauluja Sibeliuksen syntymäkodin pihalla kello 14 – 16. Jannen tädit Julia Borg ja Evelina Sibelius johdattavat kävelykierroksella Jannen lapsuuden Wanhaan Hämeenlinnaan. Kävelykierros alkaa Sibeliuksen syntymäkodin pihalta kello 14.30. Promenadi kestää noin 45 minuuttia. Ulkotilaisuus on maksuton.

Pianisti Tuomas Nikkanen on äänittänyt Toivo Kuulan pianomusiikkia Sibeliuksen syntymäkodissa. Levytysprojektista julkaistaan nyt toinen osa. Toisen osan julkaisukonsertti järjestetään Sibeliuksen syntymäkodissa ja verkossa kello 18.

Konsertissa kuullaan ainakin pianokappaleet op.3b, Kuulan ensimmäinen nuottijulkaisu, sovitus pianolle Hugo Laurenin kitaravalssista ja mystinen, Kansallisarkistosta löytynyt käsikirjoitus, joka mahdollisesti on Kuulan teosluettelossaan vuonna 1908 mainitsema Etydi. Levyä voi ostaa konsertin jälkeen suoraan taiteilijalta.

Yleisömäärää Sibeliuksen syntymäkodilla rajoitetaan ajankohtaisten koronarajoitusten mukaisesti. Konsertin lipun hinta on 15 euroa. Verkkokonserttiin lipun voi ostaa Osuuskunta Lilithin verkkokaupasta. Paikan päälle Sibeliuksen syntymäkotiin lipun voi varata etukäteen sibeliuksensyntymakoti(a)hameenlinna.fi tai telefoonitse 03 621 2755.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.