Keskiviikko 17.07.2024
Nimipäivät: Ossi, Ossian

Tuuli:
 

Sib Dancessa mukana tuttuja hämeenlinnalaisnimiä

Sami Saikkonen kaipaa myös katutanssijoita haastamaan Sibelius-kuvaamme.

Sami Saikkonen on Sib Dancen päätuomari.

Jean Sibelius-juhlavuoden tanssikilpailu ja ?katselmus Sib Dance lähestyy. Verkatehtaalla nähdään 23.5. ja 24.5. lauantaina sekä sunnuntaina noin 200 tanssijaa 33 eri esityksessä. Lauantaina kello 13 alkaen starttaa avoimen sarjan yli 16-vuotiaiden katselmus.

Tämän jälkeen noin kello 15 alkaen esiintyvät juhlasarjan soolotanssijat, joista parhaat pääsevät finaaliin sunnuntaina. Sunnuntaina kello 12 alkaen karsitaan juhlasarjan ryhmistä ja duoista parhaat finaaliin ja noin kello 13.30 alkaa avoimen sarjan alle 16-vuotiaiden katselmus.

Molempina päivinä lavalla nähdään niin tuttuja hämeenlinnalaisnimiä (mm. ex-voimistelija Silja Ahonen sekä Pivotkerhon Elias Husgafvel parinsa Alessandra Kuutschinin kanssa) kuin muualta Suomesta saapuvia ryhmiä ja yksilöitä.

Tanssilajeja on monia erilaisia, baletista katutanssiin, jopa tankotanssia. Juhlasarjan esitykset kaikki tanssitaan Jean Sibeliuksen musiikin tahtiin ja avoimien sarjojen esityksistäkin monet. Tapahtuma on ensimmäinen laatuaan Hämeenlinnassa Sibeliuksen juhlavuoden kunniaksi. (Reska.fi)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.