Sunnuntai 24.09.2023
Nimipäivät: Alvar, Auno

Tuuli:
 

Roihu tuo 17.000 partiolaista Evolle

Kaupunginjohtaja Timo Kenakkala (vas.) allekirjoitti sopimuksen kaupungin ja Anna Munsterhjelm sekä Panu Räsänen Suomen partiolaisten puolesta.

Kaupunginjohtaja Timo Kenakkala (vas.) allekirjoitti sopimuksen kaupungin ja puheenjohtaja Anna Munsterhjelm sekä toiminnanjohtaja Panu Räsänen Suomen partiolaisten puolesta.

Hämeenlinnan kaupunki, Linnan Kehitys Oy ja Suomen Partiolaiset ? Finland Scouter ry ovat allekirjoittaneet monivuotisen puitesopimuksen Evon nuorisoleirialueen kehittämisestä. Yhteistyössä päästään tositoimiin ensimmäistä kertaa ensi kesänä, kun partiolaisten Roihu-suurleiri kerää Evolle yhteensä 17.000 osallistujaa, joista 3.000 tulee ulkomailta. Leiri tulee näkymään heinäkuun viimeisellä viikolla myös Hämeenlinnan katukuvassa.

Kumppanuuden tavoitteena on edistää Metsähallituksen omistaman Evon leirialueen käyttöä ja elinvoimaisuutta. Aluetta kehitetään palvelemaan entistä paremmin erikokoisten tapahtumien järjestämistä ja erilaisten käyttäjien tarpeita.

? Hämeenlinnan keskeinen sijainti Suomen väestöllisessä keskipisteessä on erinomainen etu isojen tapahtumien järjestämisessä. Suomen ensimmäinen Kansallinen kaupunkipuisto perustettiin Hämeenlinnaan vuonna 2001 ja vuodesta 2012 Hämeenlinna on ollut Unicef-kumppanikaupunki. Nämä kaksi asiaa kertovat sen, että Hämeenlinna arvostaa luonnon moninaisuutta, nuorison osaamista, aktiivisuutta ja kansainvälistä yhteisöllisyyttä ? asioita, jotka ovat myös partiotoiminnan kulmakiviä, toteaa apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo.

? Hämeenlinnan kaupunki on ilahduttavasti nähnyt sekä Evon alueen merkityksellisyyden että partion tekemän tärkeän työn. Voimme iloksemme todeta, että yhteistyömme tulee hyödyttämään monia eri tahoja laajalla rintamalla, Suomen Partiolaisten puheenjohtaja Anna Munsterhjelm kertoo.

Yhteistyön myötä kootaan valmiita palvelukokonaisuuksia, joiden avulla tapahtuman toteuttajan odotukset ja hämeenlinnalaisen elinkeinoelämän sille tarjoamat mahdollisuudet kohtaavat. Käytännössä yhteistyö toteutuu Suomen kaikkien aikojen suurimman partioleirin Roihun yhteydessä, kun Evolle kokoontuu heinäkuussa 17.000 partiolaista Suomesta ja ympäri maailmaa.

Solmittu sopimus edesauttaa merkittävästi Roihu-leirin käytännön järjestämistä. Yhteistyö tulee näkymään esimerkiksi Roihun vierailupäivänä, jolloin leirin väkimäärä kasvaa 30.000 henkilöön. 10.000 vierailijaa näkyvät laajalti myös muualla Hämeenlinnan seudulle. Lisäksi osa leiriläisistä ja kansainvälisistä osallistujista vierailevat Hämeenlinnassa myös osana leirin ohjelmaa.

? Roihu-suurleiri on oiva esimerkki tapahtumista, joita aktiivisesti haemme Hämeenlinnaan. Vierailuviikonloppu on varsinainen superviikonloppu, joka näkyy ja kuuluu eri puolilla Hämeenlinnaa.

? Se elävöittää kaupunkiamme, tuo paljon myönteistä näkyvyyttä ja kansainvälistä meininkiä. Uskon, että myös aluetalouteen tällä on merkittävä vaikutus. Partio kasvattaa nuoria aktiivisiksi kansalaisiksi, ehkäpä osa näistä Roihun osallistujistakin on tulevaisuuden hämeenlinnalaisvaikuttajia, toteaa Linnan Kehitys Oy:n toimitusjohtaja Mervi Käki.

? Partiolaiset ovat aktiivisia toimijoita. Uskomme, että Roihun kaltaisten suurhankkeiden kautta pystymme tarjoamaan jäsenistöllemme ja kumppaneillemme entistä monipuolisempia mahdollisuuksia molempien osapuolten toiminnan kehittämiseen, Anna Munsterhjelm toteaa. (Reska.fi)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.