Lauantai 09.12.2023
Nimipäivät: Anna, Anne, Anni, Anu, Anneli

Tuuli:
 

Rec-viikon ikähaitari laajenee

Vuoden 2021 Rec-viikolla fantasiaelokuvan kuvaukset käynnissä Ahvenistolla. Kuva Eira Enkvist.

Tämänkesäinen Rec-viikko järjestetään 13.-17.6. Pesäpaikkana viidettä kertaa järjestettävällä nuorten elokuvaviikolla on Hämeenlinnan Aimokoulu, josta siirrytään lähiympäristöön kuvaamaan.

Osallistujien ikähaitari laajenee: nuorimmat yhdeksän, vanhimmat kuusitoista. Iän ja aiemman elokuvakokemuksen perusteella osallistujat jaetaan noin kuuden hengen pienryhmiin, joista jokainen saa oman ohjaajan.

Ryhmien vetäjinä toimii elokuvan ja kasvatuksen ammattilaisista: elokuvaaja Saija Mäki-Nevala, kuvataiteen lehtori ja animaattori Kaisa Lenkkeri, elokuvantekijä ja sisällöntuottaja Tuukka Tähti, Indie-elokuvantekijä Jouni Uotinen ja luokanopettaja Eero Kortelahti.

Rec-viikon aikana ryhmät suunnittelevat ja toteuttavat yhdessä luomansa elokuvaidean. Tekoprosessiin osallistuvat kaikki ryhmäläiset omalla panoksellaan käsikirjoittaen, näytellen, äänittäen, kuvaten, editoiden jne. Ensi-iltanäytös ja myös muut viikon aikana esitettävät elokuvat voidaan katsoa yli kolmemetriseltä valkokankaalta.

Nuorimpien osallistujien ryhmät työskentelevät kello 9 – 14 ja isompien ryhmät kello 9 – 15. Aiemmin mukana olleiden tai elokuvaa jo harrastavien lisäksi ovat tervetulleita myös ensikertalaiset harrastusta vasta aloittelevat. Mukavan kesäpuuhan lisäksi Rec-viikolla saa valmiuksia liikkuvan kuvan tulkintaan ja kriittiseen arviointiin sekä luovaan omaehtoiseen tuottamiseen. Viikolla painotetaan vastuullista toimintaa ryhmän jäsenenä, luovan sisällön tuottajana ja liikkuvan kuvan vastaanottajana.

Rec-viikolle ilmoittaudutaan Kino Tavastin verkkokaupan kautta. Ilmoittautuminen päättyy kun paikat ovat täynnä, viimeistään 31.5. Osallistumismaksu sisältää ohjauksen lisäksi vakuutuksen sekä lounaan ja välipalan joka päivä.

Ilmoittautumisen täyttää huoltaja, jolle lähetetään kutsukirje tarkempine ohjeineen noin viikkoa ennen Rec-viikon alkamista. Ilmaispaikkaa voi myös tiedustella.

Rec-viikon järjestää Kino Tavast ry, Kulttuurikeskus Arx ja Visuaalisten taiteiden Aimokoulu.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.