Torstai 23.05.2024
Nimipäivät: Lyydia, Lyyli

Tuuli:
 

Power Cupin suojelijaksi ministeri Sanni Grahn-Laasonen

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen on Hämeenlinnassa ensi kesänä pelattavan lentopallon Power Cupin suojelija. Forssalainen Grahn-Laasonen on itsekin pelannut Power Cupissa monesti.

Tsemppiä, kirjaili ministeri Sanni Grahn-Laasonen tiistaina Hämeenlinnassa ensi kesän Power Cupin pelivälineisiin.

Tsemppiä, kirjaili ministeri Sanni Grahn-Laasonen tiistaina Hämeenlinnassa ensi kesän Power Cupin pelivälineisiin.

? Minulla on huippumuistoja Power Cupista melkein kymmenen vuoden ajalta. Ensimmäinen Power Cupini oli Kouvolassa vuonna 1992. Oli siistiä nukkua koulumajoituksessa kivojen kavereiden kanssa, turnauksen kisakeskuksessa Elenia-Areenalla tiistaina vieraillut Grahn-Laasonen kertoo.

? Unohtumattomin muisto on B-tyttöjen kultamitali Power Cupista Jyväskylästä vuonna 2000, kertoo Koijärven Kuntoa edustanut Grahn-Laasonen.

? Olimme yhteen hitsautunut tiimi koko nuoruusvuotemme ja pidämme paljon yhteyttä edelleen. Muistan edelleen tuon Power Cupin välierän ja finaalin, tunnelma oli aivan pilvissä ja ylitimme kaikki itsemme. Se Power Cup oli viimeinen lentopalloturnaukseni joten siihen liittyi myös haikeutta. Elämä vei eteenpäin ja yhteiskunnallinen vaikuttaminen alkoi.

Ministeri Grahn-Laasonen ei enää kovin usein ennätä lentopallokentälle, mutta hänet nähtiin katsomossa esimerkiksi miesten EM-kisoissa Italian Busto Arsiziossa. Omasta kunnostaan hän pitää huolta muun muassa lenkkeilemällä.

Ministerinä hän vastaa myös liikunnasta ja urheilusta.

? Hallitusohjelmassa yhtenä keskeisenä tavoitteenamme on väestön hyvinvoinnin ja terveyden parantaminen. Ohjelma edistää kansanterveyttä, kansalaisten liikkumista, terveellisiä elämäntapoja sekä vastuunottoa omasta elämästä. Linjausten keskeisenä tavoitteena on paitsi lisätä fyysistä aktiivisuutta ja liikuntaa kaikissa ikä- ja väestöryhmissä, niin myös vähentää terveydelle haitallista liiallista istumista, Grahn-Laasonen kertoo.

Yksi hallituksen kärkihankkeista on “tunti liikuntaa jokaisen peruskoululaisen päivään” ja toteutustapana Liikkuva koulu -ohjelman valtakunnallistaminen.

? Urheiluseurassa liikkuminen on alle 13-vuotiaiden suosituin harrastus, joten seuratoiminnalla on suuri merkitys lasten hyvinvoinnin edistämisessä. Lentopallo on muiden palloilulajien ohella suosituimpia lajeja lapsille. Laadukkaan ohjauksen parissa toimivat lapset saavat seuroissa liikunnan lisäksi paljon muitakin eväitä elämään.

Lentopallon nuorten suurturnaus, 32. kertaa järjestettävä Power Cup, pelataan Hämeenlinnassa 9.?12.6. (Reska.fi)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.