Torstai 25.07.2024
Nimipäivät: Jaakko, Jimi, Jaakob, Jaakoppi

Tuuli:
 

Poliisin päivänä Miekkalinnalla pääsee tutustumaan ajoneuvoihin

Seitsemänvuotias Elmeri pääsi kokeilemaan Mustan maijan sisätiloja Poliisin päivässä 2015.

Valtakunnallista Poliisin päivää vietetään tänä vuonna lauantaina 26. elokuuta. Hämeenlinnassa tapahtuma järjestetään viime vuosien tapaan poliisiasema Miekkalinnan pihalla (os. Hattelmalantie 2). Tapahtuma alkaa kello 10 ja päättyy kello 14. Poliisin päivässä ovat tänä vuonna valtakunnallisina teemoina nettipetosten torjunta ja sähköiset lupapalvelut.

Hämeenlinnassa on mahdollisuus tutustua poliisin ajoneuvoihin kuten moottoripyörään, vesijettiin ja poliisiautoon. Lisäksi esillä on pyöräilykypärän käyttö.

Sekä Hämeenlinnassa että Lahdessa järjestettävissä tapahtumissa on entiseen tapaan mahdollisuus keskustella monenlaisissa eri tehtävissä toimivien poliisien kanssa. Lisäksi mukana on lupapalveluiden henkilöstöä kertomassa sähköisestä asioinnista sekä neuvomassa ajan varaamisessa ja verkkopalveluiden käytössä.

Yleisölle jaetaan ilmapalloja, karkkia ja heijastimia. Poliisin kalustoa on monipuolisesti esillä kummallakin paikkakunnalla. Poliisin päivän tarkoituksena on edistää poliisin paikallista, kasvollista näkyvyyttä ja vuorovaikutusta kansalaisten kanssa.

Viime vuoden tapahtumassa Helena Wallius ja Pekka Kokkonen sekä Apila-koira toivat tervehdyksen Suomen ainoasta poliisikoiralaitoksesta.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.