Lauantai 18.05.2024
Nimipäivät: Erkki, Eero, Eerika, Eerik, Eerikki

Tuuli:
 

Palanderin talossa esitellään 1800-luvun kaupunkikodin pääsiäistä

Palanderin talo on osa historiallista Hämeenlinnaa. Kuva: Hml kaupunginmuseot.

Palanderin talon pääsiäinen vie kävijän vuosisadan takaisiin pääsiäisvalmisteluihin. Talossa saa uppoutua vanhoihin tapoihin, perinteisiin ja uskomuksiin. Ruokien valmistelut ovat alkaneet jo viikkoja ennen juhlaa. Tarvikkeita on hankittu torilta ja siirtomaatavarakauppiaalta.

Keittiön uunissa kypsyy mämmi ja leivonnaiset ovat valmiina tarjoiltavaksi. Isäntä lukee perheelle kertomusta Jeesuksen ylösnousemuksesta, tuttujen ja sukulaisten lähettämiä pääsiäiskortteja on saapunut taloon, rouva on helmivirkannut koristeellisia pääsiäismunia ja kevään tuloa juhlistetaan iloisin pääsiäiskukkasin.

Pääsiäisen ajan 1. – 10.4. Palanderin talo on avoinna joka päivä maanantaista sunnuntaihin kello 12 – 16. Talossa kierretään oppaan johdolla. Kierrokset aloitetaan puolen tunnin välein ja kierrokselle mahtuu kerrallaan kymmenen henkilöä. Viimeinen kierros lähtee kello 15.30.

Palanderin talossa vietetään vuosittain pääsiäistä 1800-luvun lopun kaupunkikodin tapaan. Talo sijaitsee osoitteessa Linnankatu 16, Hämeenlinna.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.