Maanantai 27.05.2024
Nimipäivät: Ritva

Tuuli:
 

Palanderin talon Talvirieha tuo pulkkamäen Linnankadulle

Pulkkamäki kuuluu talviriehan ohjelmaan tänäkin vuonna. Kuva: Heikki Haavisto.

Pulkkamäki kuuluu talviriehan ohjelmaan tänäkin vuonna. Kuva: Heikki Haavisto.

Lauantaina 12.3. Palanderin talon Talvirieha tuo lunta ja pulkkamäen Linnankadulle. Kotimuseon pihalla on koko perheen iloksi paljon erilaista puuhaa ja pientä purtavaa. Samalla juhlitaan Palanderin talon kevätnäyttelyn avajaisia. Museoon on vapaa pääsy ja kierto näyttelyssä tapahtuu omaan tahtiin.

Pulkkamäki ja museo ovat avoinna kello 11?17, samoin kuin suuri osa pihan aktiviteeteista. Tämän vuoden uutena vetonaulana ovat Ylitalon suloiset alpakat, jotkatulevat Talviriehaan kello 12 ja 14 väliseksi ajaksi. Pulkkamäen lumet takaavat Hämeenlinnan Liikuntahallit Oy ja LinnanInfra, omat pulkat tuo kukin itse mukanaan.

Palanderin talon perinteinen pääsiäisnäyttely laajenee tänä vuonna koko kevään kattavaksi kausinäyttelyksi, jossa tutustutaan kesän odotukseen sadan vuoden takaisessa porvariskodissa. Samalla Palanderin talossa avataan uusi näyttelyhuone.

Kevään tärkein kiinnekohta oli pääsiäinen, johon liittyi kristillisen merkityksen ohella runsaasti vanhoja talven taittumiseen ja kevään tuloon liittyviä tapaperinteitä. Pääsiäiskoristeluja ja -ruokia on esillä näyttelyssä palmusunnuntain ja pääsiäispyhien välillä. Kevätnäyttelyssä on vuonna 2016 laajennetut aukioloajat. Opastetut kierroksetjärjestetään puolen tunnin välein tiistaista sunnuntaihin kello 11?17, viimeinen kierros alkaa kello 16.30. Taloon on vapaa pääsy ja kierto avajaispäivänä 12.3.. Näyttely on avoinna 30.4.2016 saakka. (Reska.fi)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.