Lauantai 24.02.2024
Nimipäivät: Matti, Matias

Tuuli:
 

Paikallisia tekijöitä lyhytelokuvapäivässä

Lyhytelokuvapäivää vietetään Hämeenlinnassa maanantaina 18.12. kello 17 – 21. Tapahtuman järjestävät kirjaston Mediahuoneessa Kino Tavast ja Hämeenlinnan kirjasto.

Kino Tavastin ensimmäinen yhteisöllisesti toteutettu lyhytelokuva Punainen auto esitetään sekä kello 17 että kello 18.15. Yleisöllä on mahdollisuus nähdä myös elokuvan making of -video. Ohjaaja Laura Aro ja muut tekijät ovat paikalla.

Elokuvassa, joka kertoo kahden nuoren miehen elämän käännekohdasta, näyttelevät Luukas Sihvonen ja Jan Ranta-Kahila.

Kello 17 alkavassa näytöksessä esitetään Punaisen auton lisäksi lyhyitä videotaide-elokuvia. Paikalla jututettavina ovat videotaiteilijat Maippi Ketola (Holy Dolls) ja Eira Enkvist (Adrift).

Toinen illan näytös kello 18.15 koostuu paikallisten tekijöiden elokuvista. Punaisen auton lisäksi nähdään Åsa Riipan Contrapasso, joka on syntynyt taiteilijan retrospektiivisen näyttelyn oheistuotteena.

Teemu Saarisen ja Ville Aittokummun elokuva Toinen on emotionaalinen ja visuaalinen kuvaus muistojen prosessoinnista. Jouni Uotisen Lady in Red kertoo koston valtaamasta naisesta. Pääosaa esittää Henna-Maija Alitalo.

Illan aikana katsotaan myös nuorten syksyllä Rec-viikolla tekemä elokuva Aavetalo, jonka ohjaaja Jonas Lamminpää saa Elokuvamestarin osaamismerkin.

Aimokoulussakin elokuvaa opiskeleva nuorukainen on osallistunut jo kahdeksan kertaa Rec-elokuvaviikolle ja tutustunut elokuvantekoon monipuolisesti.

Lyhytelokuvan luonnetta ja mahdollisuuksia omassa tuotannossaan valottavat kokeneet paikalliset elokuvantekijät Jouni Uotinen ja Teemu Saarinen.

Illan kolmannessa näytöksessä kello 20 esitetään Lyhytelokuvapäivän Open Screen -kategorian elokuvia.

Yleisöä pyydetään saapumaan näytöksiin noin 5 – 10 minuuttia ennen näytöksen alkua. Näytösten aikana ovi on suljettu.

Näytösten suositusikärajat ja lisätiedot löytyvät Kino Tavastin kotisivulta kinotavast.net.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.