Torstai 22.02.2024
Nimipäivät: Tuulikki, Tuuli, Tuulia, Hilda

Tuuli:
 

Lakko pysäyttämässä junaliikenteen torstaina, Hämeenlinnaan kohdennettuja lakkoja vähän

Torstaista joulukuun 14. päivästä on tulossa lakkotorstai ja suomalaisen ammattiyhdistysliikkeen voimannäyte. Lakot iskevät muun muassa junaliikenteeseen, postinjakeluun ja yksityisellä puolella elintarviketeollisuuteen, tukkuliikkeisiin sekä logistiikkakeskuksiin. VR on tiedottanut, että JHL:n ja Rautatiealan Unionin lakko pysäyttäisi junaliikenteen torstaina ja vaikuttaisi junaliikenteeseen vielä perjantaina.

Posti- ja logistiikka-alan unioni on tänään ilmoittanut, että postinjakelu ja valmistavat työt ovat torstaina pysähdyksissä. Palvelualojen ammattiliitto PAM kohdentaa lakkoja laajasti logistiikka- ja jakelukeskuksiin. PAMin listalla Hämeenlinnasta on mukana vain Metro-pikatukku Hämeenlinna.

Myös toimihenkilöliittoja on menossa lakkoon. Sähköliiton lakko pysäyttäisi sähköntuotannon monilla voimalaitoksilla.

Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK kutsuu torstaita 14. päivää nimellä Painava syy -toimintapäivä. SAK linjaa, että hallituksen suunnittelemat leikkaukset ja heikennykset kohdistuvat erityisesti työväestöön ja kaikkein heikoimmassa asemassa oleviin. Lakkojen toteutuminen voidaan ammattiliittojen mukaan estää, mikäli hallitus ilmoittaa neuvotteluhalukkuudestaan.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.