Sunnuntai 21.04.2024
Nimipäivät: Anssi, Anselmi

Tuuli:
 

Musiikkia valojen ja varjojen poluilta

Vanajan kirkossa saadaan helmikuun viimeisenä perjantaina nauttia taidokkaasta kamarimusiikista, jota esittävät sopraano Pia Freund, pianisti Anna Laakso ja Meta4-jousikvartetista tunnettu alttoviulisti Atte Kilpeläinen. Pia Freund kertoo tehneensä Laakson ja Kilpeläisen kanssa yhteistyötä jo pitkään.

? Muusikkokolmikkomme luonteet, musiikilliset intressit ja ajattelutavat sopivat yhteen. Ja kun synkkaa, sitähän haluaa luonnollisesti jatkaa yhteistyötä ja laajentaa yhteistä repertuaaria.

Konsertti kantaa nimeä Valoa! Ohjelmistossa on huikean kauniita sävellettyjä runoja valon ja varjojen poluilta. Valoa! -konsertin ytimessä ovat Johannes Brahmsin hengellisiin teksteihin säveltämät laulut sekä Frank Bridgen kaunis ja syvällinen eri runoilijoiden teksteihin säveltämä kolmen laulun sarja. Lisäksi ohjelmistossa on Arvo Pärtin teos Spiegel im Spiegel sekä Kaija Saariahon miehensä äidin muistolle säveltämä kappale. Sibeliustakin kuullaan merkkivuoden kunniaksi.

Freund siteeraa Bridgen laulusarjasta Heinrich Heinen runoa: ?Yhden asian haluaisin tietää: Mihin sielu menee, kun aika päättyy?, sekä Shelleytä: ?Kun pehmeät äänet kuolevat, musiikki värisee vielä muistoissa.?

? Nämä ovat valojen ja varjojen tekstejä! Olen saanut menneenä vuonna laulaa hautajaisissa ja olla surun äärellä. Elämän arvokkuus puhuttelee minua voimakkaasti. Elämä on rajallinen, mutta rakkaus jää, Freund sanoo.

Freundista on tärkeää, että laulujen sanoma tulee kuulluksi. Siksi hän lausuu suomeksi tekstejä yleisölle, joten kaikki pääsevät osallisiksi ulkomaankielellä lauletuista sanoituksista.

Valoa! Musiikkia ja runoja valojen ja varjojen poluilta pe 27.2. klo 19 Vanajan kirkko. Pia Freund, sopraano, Anna Laakso, piano, Atte Kilpeläinen, alttoviulu. Ohjelma 10 euroa. (Reska.fi)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.