Tiistai 23.07.2024
Nimipäivät: Olga, Oili

Tuuli:
 

Musiikkia Linnassa käynnistyy huomenna

Musiikkia linnassa eletään 27. kerran Hämeenlinnassa huomisesta tiistaista sunnuntaihin. Vanhan musiikin festivaalissa on myös uutta, perinteisesti vanhaa ja sitten ikiaikaa suomalaisen runolaulun muodossa.

Tiistain 6.10. avajaiskonsertti alkaa kello 19 Hämeenlinnan kirkossa, jossa Hämeenlinnan kaupunginorkesteri soittaa johtajanaan säveltäjä Sampsa Ertamo. Konsertissa kantaesitetään Sampsa Ertamon teos Ad astra, joka on valmistunut vuonna 2014.

Konsertin toinen osa on omistettu laululle. Mezzospraano Annika Ollinkari ja tenori Mikael Fagerholma sekä sopraano Johanna Isokoski esittävät 22 teosta Erik Melartinilta, Oskar Merikannolta, Armas Järnefeltiltä, Toivo Kuulalta ja Jean Sibeliukselta. Laulujen lomassa on kuusi pienimuotoista orkesterinumeroa.

Keskiviikkona 7.10. kello 19 Hämeenlinnan kirkossa on teemana Tulin kuin tulikipuna ? runolaulaja Ilona Korhonen Larin Parasken maisemassa. Konsertissa esiintyy musiikin tohtori ja runolaulaja Ilona Korhonen, moderni ikiaikaisen runolaulun perinnön jatkaja. Korhosen konsertissa kuullaan hänen omia teoksiaan, jotka pohjautuvat vanhaan ? sekä alkuperäistä runostoa.

Torstaina kello 19 Hämeenlinnan kirkossa on urkuri Matti Oikarisen urkuilta, jossa konserttiotsikolla Urkujen juhlaa kuullaan Friedrich Buxtehuden, Nicolaus Bruhnsin, François Couperinin ja Olivier Messiaenen urkuteoksia.

Perjantaina 9.10. kello 19 puolestaan kuullaan Hämeenlinnan Raatihuoneella Ilta tulee, ehtoo joutuu ? pianisti Ilmo Rannan pianoilta, jossa esitetään Jean Sibeliuksen teoksia. Ilmo Rannan konsertti on osa Sibelius Piano ?konserttisarjaa ja se toteutetaan yhteistyössä Sibelius Celebrationsin kanssa.

Lauantaina kello 19 Hämeenlinnan kirkossa on vuorossa J.S. Bach h-mollimessu, jonka johtaa Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan A-kanttori Heikki Seppänen, orkesterina Suomalainen barokkiorkesteri Fibo ja kuorona Kamarikuoro Utopia.

Sunnuntaina kello 10 Hämeenlinnan kirkossa on Soiva messu, jossa musiikkia esittää laulaja Johanna Laukkanen ja kello 18 Hämeen linnan Kuninkaansalissa Kuolema kuudelle äänelle, Apollo Vocal Ensemble. (Reska.fi)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.