Torstai 30.11.2023
Nimipäivät: Antti, Antero, Atte

Tuuli:
 

PAKOLAISET: Mainiemi Live Aid keskiviikkona Suistoklubilla

Hämeenlinnan muusikot ja Suistoklubi järjestävät lokakuussa Mainiemi Live Aid-tukikonsertin, jonka lipputulot käytetään Hämeenlinnaan sijoitettujen turvapaikanhakijoiden hyväksi.

Tukikonsertin esiintyjiksi on ollut tarjolla niin paljon muusikoita, että jo jatkokonserttikin on käynyt järjestäjien mielessä, sanoo Live Aidin ideoinut ja siihen nopeasti vastakaikua saanut Anne Laatikainen, joka esiintyy itsekin tilaisuudessa RRR-ryhmällään.

Anne yksi

Anne Laatikainen on puuhannut Mainiemi Live Aidia turvapaikanhakijoiden hyväksi. Ennakkoliput ovat myynnissä Oluthuone Birgerissä ja Cafe Hoffissa.

Ajatus tukikonsertista kypsyi nopeasti. Anne Laatikainen muistaa edellisen laman 1990-luvulta ja silloisen ilmapiirin, kun ensimmäisiä kiintiöpakolaisia alettiin asuttaa ympäri Suomea.

– Asuin tuolloin Joensuussa, jossa varmaankin pelko tuntematonta kohtaan aiheutti marginaali-ilmöitä, joista koko kaupungin imago kärsi vuosia, Anne viittaa skineihin.

– Jos ei ole tietoa, niin ihmiset ovat aika helposti ohjailtavissa. Pelko voi heijastua väkivaltana tai vetäytymisenä.

Suistoklubille saapuminen on kymmenen euron tahdonilmaisu asialle, jolla voi olla suuri vaikutus yhteisöllisesti, Anne Laatikainen sanoo.

Tuotto pyritään käyttämään turvapaikanhakijoiden kulttuuri-, taide- tai luovan toiminnan harrastuksiin.

Suistoklubin lavalle nousevat illan aikana ainakin Jarmo & Laura duo, Petty Pilgrims, UCF, RRR, Rocktehdas Aid Band, Limited Edition, Tommi Pajunen & Co.

– Esiintyjälista voi vielä jonkin verran muuttua ennen konsertti-iltaa. Se on kuitenkin varmaa, että musiikkia riittää iltaseitsemästä puoleen yöhön. Myös superylläri on tulossa.

Tukikonsertin juontaa Ylen kulttuuritoimituksesta tuttu Jonni Roos.

Paikalla on järjestelyissä mukana olevan SPR:n asiantuntija, jolta kuullaan turvapaikanhakijoiden tilanteesta Hämeenlinnassa.

Mainiemi Live Aid Suistolla 21.10. klo 19. Liput 10 euroa. Ennakkomyynti Cafe Hoffi ja Olutravintola Birger.

(Reska.fi) 

 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.