Torstai 23.05.2024
Nimipäivät: Lyydia, Lyyli

Tuuli:
 

Monni Himari kirjailijavieraana

Monni Himari esiintyy avolavalla keskiviikkona syyskuun 22. päivänä kello 17.30 ja 18.30 välisenä aikana.

Hämeenlinnan pääkirjaston Avolavalle saapuu keskiviikkona 22.9. kirjailija Monni Himari. Kaikille avoin ja maksuton tilaisuus alkaa kello 17.30. Himari kertoo teoksistaan, tavastaan kirjoittaa ja dokumentoida luontoa sekä siitä, miten kaikki sai alkunsa Hämeenlinnan kirjaston järjestämästä kirjoittajakoulusta. Himari (s. 1985) on hämeenlinnalainen retkeilytoimittaja, kirjailija, luontokuvaaja ja luonnonsuojelija.

Nykyisin Pohjois-Norjan Lakselvissa asuva Himari harjoittaa pohjoista omavaraisuutta, kalastaa läpi vuoden ja retkeilee yhtä mielellään maailman pohjoisimman havumetsän neulaspoluilla kuin Finnmarkin aavoilla tuntureilla. Hän ottaa tuotannossaan vahvasti kantaa luonnon monimuotoisuuden puolesta.

Himarin esikoisteos Erältä, eräistä (2020) on omassa genressään suuren suosion saavuttanut kuvitettu lastukokoelma Suomen ja Saamenmaan luontokohteista.

Himarin uutuusromaani Vaella, kalasta rakasta (SKS Kirjat, 2021) on kirjailijan omilla luontokuvilla sävytetty suolantuoksuinen matkakertomus, koskettava tarina rakkaudesta ja uudesta alusta Pohjois-Norjassa. Pieneltä saarelta vuonon varrelta löytyi kaikki, mitä hyvään elämään tarvitsee: meri, mielenrauha, rakkaus.

Tilaisuudessa arvotaan kirjailijan signeeraamat Erältä, eräistä sekä Vaella, kalasta rakasta -teokset. Arvontaan voi osallistua tilaisuuden aikana. Voittajat arvotaan kirjailijavierailun lopuksi.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.