Sunnuntai 19.05.2024
Nimipäivät: Emilia, Emma, Mila, Amalia, Emmi

Tuuli:
 

Sibeliuksen syntymäkodin matinea-avaukseen muutos

Aiemmasta tiedosta poiketen Sibeliuksen syntymäkodin syysmatineakauden avaavat kaksi pianistia, Elina Kunnari ja Tuomas Nikkanen, syyskuun 19. päivänä kello 14. Kunnari on valmistunut musiikkipedagogiksi Tampereen ammattikorkeakoulusta ja suorittanut lisäksi ylemmän korkeakoulututkinnon E.F. Dall?Abaco -konservatoriossa Italiassa. Hän on täydentänyt opintojaan useilla mestarikursseilla ja on esiintynyt niin solistina, liedpianistina kuin kamarimuusikkonakin. Tällä hetkellä Elina Kunnari toimii pianonsoiton opettajana sekä säestäjänä Sibelius-opistossa Hämeenlinnassa.

Tuomas Nikkanen opiskeli Hämeenlinnan musiikkiopistossa (nyk. Sibelius-opisto) Kristiina Kask-Valveen johdolla pianonsoittoa 1992 – 1997, vuosina 1997 – 2000 Sibelius-Akatemian nuoriso-osastolla Erik T. Tawaststjernan, 2000 – 2009 Liisa Pohjolan ja Juhani Lagerspetzin johdolla pianonsoittoa sekä Tapio Nevanlinnan johdolla (2004 – 2005) sävellystä. Nikkanen myös sai yksityistä sävellyksenohjausta jyväskyläläiseltä Kai Niemiseltä. Hän on osallistunut kahteen kertaan Olli Mustosen mestarikursseille.

Nikkanen nousi kansallisen musiikkielämän tietoisuuteen vuoden 1997 Maj Lind -kilpailun finalistina. Nikkanen on myös voittanut vuoden 1997 Leevi Madetoja -kilpailun, sekä yhdessä sellisti Timo-Veikko Valveen kanssa (jaettu 1-palkinto) vuoden 1998 Juvenalia-kamarimusiikkikilpailussa Espoossa. Hänen kansainvälisiin kilpailumenestyksiin kuuluu erikoispalkinto The Best Youngest Performer Artur Rubinstein -kilpailuissa Bydgoszcissa Puolassa vuonna 1998 sekä palkinto parhaasta liettualaisen modernin pianoteoksen esityksestä Ciurlionis-kilpailussa Vilnassa Liettuassa vuonna 1999. Vuoden 2018 kansainvälisillä Jean Sibelius-festivaaleilla Turussa Nikkanen palkittiin festivaalien parhaasta pianotulkinnasta.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.