Torstai 22.02.2024
Nimipäivät: Tuulikki, Tuuli, Tuulia, Hilda

Tuuli:
 

Metallican konsertti alkaa näkyä Kantolassa ensi viikon loppupuolella

Metallican loppuunmyyty konsertti on edessä noin kahden viikon päästä. Kuva: Live Nation Finland

Metallica tuo yleisöennätyksiä rikkoneen, mittavan WorldWired-maailmankiertueensa Kantolan tapahtumapuistoon Hämeenlinnaan tiistaina heinäkuun 16. päivänä.

Hämeenlinnan konsertissa lämmittelijöinä nähdään ruotsalainen Ghost ja norjalainen Bokassa. Jättikonsertin liput myytiin ennätysajassa loppuun kaikkia lipputyyppejä myöden jo alkuvuodesta.

Tapahtumapäivänä Hämeenlinnaan on odotettavissa 55.000 konserttivierasta juhlimaan Metallican kanssa, joten kaupungin kulkuväylät ja erityisesti tapahtuman sisääntuloportit tulevat ajoittain ruuhkautumaan tapahtumapäivänä.

Jättitapahtumaan kannattaa saapua hyvissä ajoin jo heti porttien auettua kello 15 nauttimaan tunnelmasta, juomasta ja ruoasta.

Hämeenlinnaan pääsee kaikkein kätevimmin julkisilla kulkuneuvoilla ja itse kaupungissa kaikki, myös konserttialue, on kävelyetäisyydellä.

Konserttivieraille on kuitenkin varattu rajallinen määrä parkkitilaa ja parkit on suunniteltu saapumissuuntien (Helsinki, Tampere, Turku ja Lahti) mukaan. Nämä paikoitusalueet avautuvat tapahtumapäivänä kello 12.

Autoliikennettä Kantolassa rajoitetaan merkittävästi tapahtumapäivänä kello 15-02 ja esimerkiksi Vanajantie on koko päivän yksisuuntainen Kantolankadun ja Valtatie 10:n liittymän välillä, jonka vuoksi sinne ei pääse kääntymään Valtatie 10:ltä.

Valtatie 10 Kantolan läheisyydessä suljetaan ennen konsertin päättymistä tuloliikenteeltä konsertin poistumisliikenteen sujuvuuden varmistamiseksi. Kantolaan päin ei siis pääse ajamaan VT10:n kautta konsertin päätyttyä.

Pysäköintiä on rajoitettu Kantolassa konsertin rakentamisen ja purkamisen aikana 12.-16.7. Lähiteitä suljetaan liikenteeltä jo konserttipäivää edeltävänä päivänä ja niille on odotettavissa rekkaliikennettä, joten alueella liikkuvia suositellaan varaamaan aikaa ja kärsivällisyyttä kulkureittien muutosten vuoksi.

Tapahtuman järjestelyissä otetaan huomioon Kantolassa olevien liikeyritysten ja muiden toimijoiden työntekijöiden, asiakkaiden, asukkaiden ja vierailijoiden liikkuminen ja huoltoajo.

Pop-Up-ravintolat ja Food Truckit palvelevat konserttivieraita koko tapahtuman ajan ? herkkuja löytyy joka lähtöön aina artesaaniburgereista kala- ja kana-aterioihin, unohtamatta vegeherkkuja tai makkaraperunoitakaan.

Yleisöä palvelee kaksi anniskelualuetta; suuri osa konserttialueesta on rajattu anniskelualueeksi, josta löytyy perinteisten panimotuotteiden lisäksi erikoisoluita sekä viini- ja drinkkivalikoimia.

Tapahtuma-alueella on useampia vessa-alueita, vesipisteet, tuotemyyntipisteitä, ensiapupiste, Löfbergsin kahvia ja K-Marketin pop up -kauppa valikoimineen.

Maksullinen tavaransäilytys löytyy pääportin yhteydestä, johon pääsee asioimaan alueen sisä- ja ulkopuolelta. Konserttialueelta pääportin tuntumasta löytyy infopiste, josta voi kysellä lisää konserttialueen palveluista ja esimerkiksi löytötavaroiden perään.

VR ja Onnibus ovat järjestäneet lisäliikennettä konsertin päättymisen jälkeen. VR on esimerkiksi järjestänyt lisäjunia Helsinkiin ja Tampereelle.

Majoitusta on Hämeenlinnassa vielä saatavilla. Tapahtumapuiston kupeeseen nousee myös paljon toivottu leirintäalue Kantola Event Camping.

Yksityiskohtaisempaa tietoa päivitetään tapahtumasivustolle.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.