Maanantai 22.04.2024
Nimipäivät: Alina

Tuuli:
 

Linna Rygby liigavedossa

Linna Rugby Club on ollut kovassa vedossa rugbyn ykkösdivarissa kuluneella kaudella. Vain yhden tappion kärsinyt seura johtaa sarjaa, jonka voittaja palkitaan kauden päätteeksi karsintaottelulla liigapaikasta.

Nousu liigaan onkin vasta kolme vuotta sitten perustetun hämeenlinnalaisjoukkueen tärkein tavoite.

– Joukkueen tiivis harjoittelu on alkanut todella näkyä tällä kaudella. Pelin taso on ollut tasaisen hyvää, ja olemme pystyneet pelaamaan oman suunnitelmamme mukaisesti, kehuu seuran kapteeni Tuomas Mehtiö.

Vielä vuosi sitten tilanne oli toisin, sillä pelaajapula on tuttu ongelma niin Linnalle kuin muillekin marginaalilajin joukkueille.

– Toisin kuin suurempien kaupunkien joukkueet, me olemme lähteneet todella nollasta. Monien muiden joukkueiden alku on yleensä ollut pitkään lajia harrastaneiden ulkomaalaisten käsissä.

 

Linnan kokenein pelaaja on myös valmentajana toiminut riihimäkeläinen Avea Avea. Hänellä ja Mehtiöllä on kokemusta rugbysta Helsingin joukkueissa.

– Muuten rugby oli lajina täysin tuntematon useimmille pelaajille, jotka nyt kuuluvat joukkueen aktiivisimpaan runkoon, Mehtiö kertoo.

Liigaa varten ? sillä siellä joukkue on vakaasti päättänyt ensi kaudella pelata ? Linna tarvitsee vielä kymmenkunta aktiivista harrastajaa nykyisten noin 30 pelaajan lisäksi. Seuran pelaajien ikähaarukka on laaja: parikymppisistä yli nelikymppisiin.

– Fakta on, että loukkaantumisten vuoksi ja koska sarjaa pelataan kesälomakaudella, rinkiin tarvitaan lisää väkeä.

Mehtiö kehottaa lajista kiinnostuneita saapumaan seuraamaan kauden viimeistä kotiottelua Helsinki Warriorsia vastaan.

– Kyseessä on nykyisessä pistetilanteessa divarin kärkijoukkueiden kohtaaminen, joten tiedossa on varmasti kovaa peliä ja näyttäviä taklauksia, Mehtiö lupaa.

 

Linna Rugby Club pelaa divisioonakärjessä.

Linna Rugby Club pelaa divisioonakärjessä.

Linna Rugby Club ? Helsinki Warriors Iittalan urheilukentällä la 23.8. kello 16. Vapaa pääsy.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.