Torstai 23.05.2024
Nimipäivät: Lyydia, Lyyli

Tuuli:
 

Lauantaina vietetään Poliisin päivää

Lauantaina 29. elokuuta vietetään valtakunnallista Poliisin päivää. Hämeen alueella poliisi on tavattavissa Lahden torilla ja poliisiasema Miekkalinnan pihalla Hämeenlinnassa.

Ennakkosuunnitelmista poiketen Lahdessa ei nähdä torilla poliisin venettä. Vene on lauantaina normaalissa partiointikäytössä. Torilla voi kuitenkin tutustua poliisin vesijettiin, moottoripyöriin ja mönkijään. Paikalla käy myös poliisikoira ohjaajineen.

Myös Hämeenlinnassa voi tutustua lähemmin poliisiautoihin ja -moottoripyöriin. Tapahtumaan osallistuu poliisin ohella Kanta-Hämeen pelastuslaitoksen sairaankuljetusyksikkö. Lisäksi Miekkalinnan pihalla esittäytyy 9 kuukautta vanha poliisikoira Viri, jonka koulutusta ja kasvua on seurattu kevään ja kesän mittaan Hämeen poliisilaitoksen facebookissa.

Sekä Hämeenlinnassa että Lahdessa tapahtumissa on paikalla lupapalveluiden henkilöstöä kertomassa sähköisestä asioinnista sekä neuvomassa ajan varaamisessa ja verkkopalveluiden käytössä. Poliisi jakaa yleisölle ilmapalloja, lasten rannekkeita ja tarra-arkkeja. Tavaraa jaetaan niin kauan kuin sitä riittää.

Poliisin päivän tapahtuma alkaa sekä Hämeenlinnassa että Lahdessa kello 10 ja päättyy kello 15. Päivän teemoina ovat tänä vuonna sähköinen asiointi ja liikenne, erityisesti lapset liikenteessä. (Reska.fi)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.