Keskiviikko 28.02.2024
Nimipäivät: Onni

Tuuli:
 

Kynttilätapahtuma itsemurhan tehneiden muistolle

Hämeenlinnan Kumppanuustalolla osoitteessa Kirjastokatu 1 järjestetään sunnuntaina 15.11. kynttilätapahtuma itsemurhan tehneiden muistolle. Kynttilätapahtumalla halutaan kunnioittaa itsemurhan tehneiden muistoa sekä tuoda lohtua ja antaa tukea läheisensä menettäneille.

Suomessa tehdään keskimäärin kaksi itsemurhaa päivässä. Kaikki menehtyneet ovat joillekin rakkaita; isovanhempia, vanhempia, lapsia, lapsenlapsia, sisaruksia, puolisoja, ystäviä, rakastettuja tai muita läheisiä. Lähipiirille kuolema tulee usein yllätyksenä ja se on aina iso kriisi elämässä.

Suruprosessi on pitkä ja yksinäinenkin sillä itsemurhiin liittyy vieläkin salailun ja häpeilyn ilmapiiri. Itsemurhan tehneen ratkaisu jättää myös jälkeensä paljon kysymyksiä joihin harvoin saa vastauksia. Tilaisuuden alussa on jokaisella mahdollisuus sytyttää kynttilä vainajan muistolle Kumppanuustalon pääportailla jonka jälkeen ohjelmallinen tilaisuus jatkuu Kumppanuustalon sisätiloissa.

Kello 17 alkava tilaisuus on kaikille avoin. Järjestäjinä ovat FinFami ? Kanta-Hämeen mielenterveysomaiset ry, Irti Huumeista ry, Hämeenlinnan mielenterveysyhdistys Hämi ry ja Hämeenlinna?Vanajan seurakunta (Reska.fi)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.