Maanantai 26.02.2024
Nimipäivät: Nestori

Tuuli:
 

Kuronen saattelee Pullon hengen Koneeseen

Matti Kurosta kiehtoo vanun ajatuksille tilaa antava ominaisuus.

Matti Kurosta kiehtoo vanun ajatuksille tilaa antava ominaisuus.

Tamperelainen, itseään monialataiteilijaksi tituleeraava kuvataiteilija Matti Kuronen tuo Galleria Koneeseen Pullon henki ?installaationsa. Henki vaikuttaa Koneessa 25.10. ja 18.11. välisen ajan. Verkatehtaalla sijaitsevassa Koneessa järjestettävä näyttely on Kurosen toinen yksityisnäyttely, jossa materiaalina hän käyttää pääosin vanua.

? Minua kiehtoo vanun ajatuksille tilaa antava ominaisuus. Näyttelyjeni teemassa olen pyrkinyt käyttämään ajankohtaisia aiheita. Edellisessä yksityisnäyttelyssäni, vuonna 2012 Studio Mältinrannassa Tampereella, aiheina olivat muun muassa vuonna 2011 Islannin tulivuoren lähettämä tuhkapilvi Eurooppaan ja Japanin Fukushiman ydinonnettomuus, Kuronen kertoo.

? Nyt esille tuleva installaatio on syntynyt inspiroitumisestani suomalaisten suhteesta alkoholiin ja harjoitetusta alkoholipolitiikasta. Olen pohjatyönä kerännyt ja tutkinut alkoholiaiheisia lehtiartikkeleita noin vuoden ajalta. Teoksessa epäonnistuneen alkoholipolitiikan muokkaama suhtautumisemme alkoholiin näyttäytyy visuaalisesti taiteilijan näkemyksenä.

Matti Kuronen kysyy, onko harjoitetun alkoholipolitiikan seurauksena suhteemme alkoholiin saanut jo liiankin suuret ja oudot mittasuhteet? Alkoholin kulutus on hänen mukaansa moninkertaistunut ja siitä tulevista yhteiseen hyvään tarkoitetuista veroeuroistakin suuri osa on alkanut valua ulkomaille.

? Alkoholipolitiikassamme tukeudutaan niin sanottujen asiantuntijoiden lausuntoihin jotka toimivat pääsääntöisesti alkoholivastaisissa järjestöissä.

Voiko ylipäätään alkoholiasioissa olla asiantuntija, jos ei itse edes käytä alkoholia, kärjistää Kuronen.

Matti Kuronen on valmistunut Pirkkalan taidekoulusta 1989 ja Kankaanpään taidekoulusta 1993 ja pitänyt yksityisnäyttelyitä vuodesta 1994 alkaen. Hänen töitään on lukuisissa kokoelmissa ja Pirkanmaan alueella useita julkisia taideteoksia. Matti Kuronen myös on Tampereen taiteilijaseuran johtokunnan jäsen.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.