Tiistai 25.06.2024
Nimipäivät: Uuno

Tuuli:
 

Kirjan ajassa keskustelua vihasta faktaan ja fiktioon

Kirjan aika kokoaa kirjallisuuden ystävät Hämeenlinnan Verkatehtaalle lauantaina elokuun 27. päivänä. Tapahtuma tarjoaa neljä teemoitettua kirjallisuuskeskustelua, jotka käydään Vanaja-salissa.

Teemalla Kuka pelkää runoutta käydään keskustelua siitä, mitä 2010-luvun runous on, kenelle sitä kirjoitetaan ja missä sitä voi lukea tai kuulla. Keskustelemassa ovat runoilija Ilpo Tiihonen ja rap-artisti Rauhatäti sekä puheenjohtajana runoilija ja kulttuurituottaja Harri Hertell.

Viha sisältää Keskustelua siitä, miten vihasta kirjoitetaan (kauno)kirjallisuudessa, miten viha määritellään sekä missä vihaa on nähtävissä ja koettavissa. Keskustelemassa ovat kirjailijat Maritta Lintunen ja Mike Pohjola, puheenjohtajana historioitsija Teemu Keskisarja.

Keskustelu Sivustakatsojan silmin sisältää keskustelua erilaisuudesta, toisin katsomisesta, kirjallisuuden katseesta ja siitä, kenen näkökulma pääsee esille. Keskustelemassa ovat kirjailijat Siri Kolu ja Iida Rauma, kirjailija ja kirjoittamisen opettaja Taija Tuominen on keskustelun puheenjohtaja.

Tapahtuman viimeinen keskustelu on Faktasta fiktiota, eli pohjana historialliset tosiasiat, lisänä kirjailijan mielikuvitus ja vapaus. Kirjailijat Terhi Rannela ja Jukka Viikilä keskustelevat toimittaja Ilkka Malmbergin johtaessa puhetta.

Lisäksi ohjelmassa on runoilija Harri Hertellin runoesitys Isossa Huvilassa ja Lasipihan täyttää Kirjatori. (Reska.fi)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.