Sunnuntai 10.12.2023
Nimipäivät: Jutta

Tuuli:
 

TERVEYS: Huoltamolla tehdään töitä koko kropan hyväksi

Joukko terveysalan ammattilaisia avasi Hämeenlinnassa alkuvuodesta Terveys Huoltamo-nimisen yrityksen. Asiakkaista on mieluista, että samasta paikasta saa niin fysioterapian, hieronnan, liikunnan tai vaikkapa kalevalaisen jäsenkorjauksen palvelut.

Fysioterapeutti Jukka Kankaan ajatus monen hoitoalan keskittymästä sai lentävän lähdön.

-Löysimme toisemme nopeasti. Taustalta kun löytyy osittain yhteistä työhistoriaa ja hyvää henkilökemiaa myös uusien kumppaneiden kanssa.

Huoltamolla saa kokonaisvaltaiset terveyspalvelut Marko Räsäseltä (vas.), Anita Aroselta, Anna Rillalta ja Jukka Kankaalta.

Huoltamolla saa kokonaisvaltaiset terveyspalvelut Marko Räsäseltä (vas.), Anita Aroselta, Anna Rillalta ja Jukka Kankaalta.

Kauppakeskus Tavastilaan remontoiduissa tyylikkäissä tiloissa on nyt viisi eri terveysalan ammattilaista.

Jukka Kangas on manipulatiivinen fysioterapeutti, Anna Rilla hieroo, Marko Räsänen antaa kalevalaista jäsenkorjausta ja puolisonsa Anita Aronen on kuntouttava pilatesohjaaja. Minna Enjala on Personal Trainer ja ravintoneuvoja.

-Koulutuspohjamme vuoksi voimme usein katsoa samaakin ongelmaa eri näkökulmasta ja siten rikastaa ja täydentää toistemme työtä, Jukka Kangas sanoo.

Marko Räsäsen antama kalevalainen jäsenkorjaus on vanha hoitomuoto, jonka suosio on huimassa kasvussa.

Käsittely on pehmeää ja työtapa keskusteleva. Kireydet, kuormitukset ja kivut laukeavat eri puolilta kehoa esimerkiksi nilkan tai lantion virheasennoista, joihin jäsenkorjaus keskittyy.

-Ihminen on kineettinen ketju jaloista päähän. Kahden tunnin mittaisessa käsittelyssä ja keskustellen löytyy usein jumien aiheuttaja pitkänkin ajan takaa.

Marko Räsänen antaa myös vyöhyketerapeuttista vauvahierontaa.

-Vauvahieronta on miellyttävää, rentouttavaa ja tehokasta. Sillä voidaan helpottaa mm. vauvan koliikki- ja vatsaoireita, lihasjännityksia ja niistä aiheutuvia oireita ja univaikeuksia.

Marko Räsäsen kalevalainen jäsenhieronta kasvattaa suosiotaan. Anita Arosen ryhmäpilatestunneille voi hypätä milloin vain.

Marko Räsäsen kalevalainen jäsenkorjaus kasvattaa suosiotaan. Anita Arosen ryhmäpilatestunneille voi hypätä milloin vain.

Anita Aronen on vetänyt koko kesän Tavastilan kattoterassilla pilatesta. Kehonhuoltotyyppiset tunnit jatkuvat joka perjantai sisätiloissa kiertoliikkein, kylkivenytyksinryhmän kunnon mukaan.

-Ryhmään voi tulla milloin tahansa ilman ennakkoilmoittautumista kertamaksulla. Tunnit sopivat aloittelijasta jo jonkin verran harrastaneille.

Arosen tarjoomaan kuuluu myös vatsalihasten erkaantuman kuntoutus, mikä auttaa palautumaan esim. synnytyksen jälkeen.

-Erkaantuma aiheuttaa monia ongelmia aina huonoryhtisyydestä selkävaivoihin. Hyviä tuloksia saa jo muutamassa kuukaudessa.

Hellästi tai kovempaa. Anna Rillan hieronnassa pääsee lihasjumeista.

Hellästi tai kovempaa. Anna Rillan hieronnassa pääsee lihasjumeista.

Anna Rillan hieronnassa saa vaativaa lihashuoltoa. Monet vuodet kuntoklubi-ketjun palveluksessa työskennellyt Rilla tietää, kuinka käsitellä ja palauttaa harjoittelussa rasittunut kroppa.

-Tehoja löytyy asteikolla hellää ja kovempaa, Anna naurahtaa tietäen, että etenkin miehille hyvä hieronta tarkoittaa riuskoja otteita.

-Ideaalitilanne on viikottainen hieronta esimerkiksi viiden kerran sarjoissa.

Monet asiakkaat käyttävät Huoltamon useita palveluja.

Jukka Kankaan toiveena on täydentää tiimiä vielä yhdellä hoitoalan ammattilaisella.

-Yksi huone on vielä vapaana. Haemme siihen hyvää tyyppiä, jonka osaaminen tukee kokonaisuuttamme.

www.terveyshuoltamo.fi

Teksti ja kuvat: Ilkka Peltoniemi 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.