Maanantai 26.02.2024
Nimipäivät: Nestori

Tuuli:
 

Kiipulassa valmistaudutaan Halloween-hulinaan

KiipulaGardens järjestää tänäkin vuonna riemukkaan tempauksen Halloween-hengessä. Tapahtuma-aika on torstai 30.10. kello 17?19.30.

? Viimevuotisen Halloween-iltamme suosio yllätti meidät iloisesti, ja jo silloin päätimme, että tästä tehdään jokavuotinen juttu, kertoo ylipuutarhuri Henni Nuutinen.

? Tälle vuodelle olemme laajentaneet tapahtuma-aluetta. Miinantorin myymälärakennuksen puuhapajan lisäksi kaikki halukkaat pääsevät kasvihuoneeseen rakennettuun kauhujen labyrinttiin sekä aina niin suosituille kasvihuonekierroksille.

Kasvihuonekierrokset starttaavat puolen tunnin välein Miinantorin edestä. Kuva: Minna Leino.

Kasvihuonekierrokset starttaavat puolen tunnin välein Miinantorin edestä. Kuva: Minna Leino.

Tapahtuman pääkallopaikkana toimii tietysti Miinantorin myymälä-kahvila. Puolen tunnin välein starttaa ilmainen opastettu kiertokävely kasvihuoneiden väriloistoon. Gerberameri ja tuhansien joulutähtien loisto ovat mykistäviä näkyjä. Kahvia, virvokkeita ja suussa sulavia Miinantorin herkkuja on tarjolla koko illan. Vihannesvalikoima on kattava, kasvishyllyt suorastaan notkuvat oman pellon runsautta, luomua, kuinkas muuten.

? Puuhapajassa pääsee tänä vuonna opettelemaan kranssin valmistusta, kertoo puutarhuri Tuija Mattila.

? Lyhyen materiaali-ja tekniikkaopastuksen jälkeen voi mielikuvituksensa päästää vapaaksi ja askarrella juuri sen omannäköisensä kranssin.

Kranssipajaan osallistumisesta peritään materiaalimaksu. Puuhapajaan ei tarvitse etukäteen ilmoittautua, riittää kun paikalle saapuessaan kertoo osallistumisestaan Miinantorin kassalla.

Kauhujen labyrintti vie kulkijan eksymään tomaattikasvustoon. Mitä kaikkea kummallista voikaan tomaattien seassa lymyillä? Musiikki, pimeys ja oudot äänet, yllättävät käänteet ja umpikujat, jotka vilisevät hyväntahtoisia pikkukummituksia, noitia ja vampyyreita. Hurjimpana kaikista aito, mutta pahasti eksynyt brittiherra, jonka oikeaan paikkaan opastamisesta saa mukavan palkinnon. Labyrinttielämys on ilmainen, oma taskulamppu kannattaa ottaa mukaan.

? Tomaattikasvusto odottaa kesän ja alkusyksyn satokauden jälkeen jo alasraivausta, mutta päätimme hyödyntää mahtavan kasvuston tarjoamat puitteet vielä tässä tapahtumassa, sanoo Nuutinen.

Tapahtumassa palkitaan paras Halloween-asu.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.