Sunnuntai 19.05.2024
Nimipäivät: Emilia, Emma, Mila, Amalia, Emmi

Tuuli:
 

Kevätmuotinäytös esittelee myös cosplay-pukuja

Miniteatterilla järjestetään keskiviikkona toukokuun 11. päivänä kello 18 muotinäytös Kangastuksia & Kaiho. Näyttelyn järjestävät Visuaalisten taiteiden koulu AIMO ja muotoiluopiskelija Aino Käki. HAMK:n muotoiluopiskelija Aino Käki on Aimokoulun entinen oppilas. Hän on ollut vuoden alusta harjoittelijana vaatesuunnittelun ryhmissä.

Tästä yhteistyöstä nousi ajatus yhteisestä muotinäytöksestä, jossa esitellään sekä Ainon vaatesuunnitteluopintojen loppuprojekti että aimokoululaisten vuoden aikana syntyneitä luomuksia. Näytöksen musiikki on Pietari Kaasisen ja Lassi Kähärän käsialaa.

Aimokoululaiset esittelevät muun muassa värjätyistä kankaista suunniteltuja vaatteita, omien ideakuvien pohjalta syntyneitä asuja, cosplay-pukuja ja vartalomaalauksia. Pienimpiä ovat Seminaarin koulun Visuaalisten taiteiden kerholaiset, jotka nousevat lavalle itse painamissaan t-paidoissa. Tänä vuonna inspiraatiota on haettu erityisesti nuorten omista kiinnostuksen kohteista.

Ainon ohjauksessa on harjoiteltu erilaisten kuvien visuaalisten elementtien käyttämistä vaatteen suunnittelussa. Cosplay on monia nuoria lähellä oleva ilmiö ja sitä on myös hyödynnetty vaatesuunnittelun ryhmissä. Näytöksessä saadaan lisäksi nähdä otteita vaatesuunnitteluryhmien elokuvapuvustuksista.

Näytöksen päättävä Ainon viiden asukokonaisuuden Kaiho-mallisto on saanut inspiraationsa suomalaisesta mytologiasta sekä surullisen kauniista kaipuusta menneeseen. Pääasiallisina materiaaleina on hyödynnetty kierrätysvillakangasta sekä villisilkkineulosta. Mallistossa yhdistyvät mystisyys ja käytettävyys, keveys ja raskaus. Näytöksessä malliston visuaalisesta taustasta vastaa Tatu Heinämäki. (Reska.fi)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.